img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Wandelaars ABC

Wandelaars ABC

A
Aanmelden

Aanmelden voor de wandeltochten kan tot enkele dagen van tevoren via de website van de Venloop. Op het moment dat de online module gesloten is kunnen er nog startbewijzen gekocht worden in het kantoor van de Venloop aan de Koninginnesingel 14. Dit is alleen mogelijk op doordeweekse dagen en je kunt hier niet pinnen. Let op: de tarieven voor de na-inschrijving liggen hoger dan de reguliere inschrijving.

Afhalen startpakket
Het inschrijfbureau is gevestigd in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark (aan de Deken van Oppensingel) vlakbij start en finish. Hier dienen de knipkaarten te worden opgehaald door de deelnemers die dit niet thuisgestuurd krijgen. Wandelaars kunnen terecht op vrijdag 29 maart tussen 12.00 – 17.00 uur

Afmelding/Annulering
Indien de deelnemer verhinderd is aan het evenement deel te nemen, wordt bij afmeldingen die uiterlijk 31 december 2018 bij ons bekend zijn het betaalde inschrijfgeld minus € 5 administratiekosten gerestitueerd. Bij afmeldingen na 31 december 2018 wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Dit ook conform onze algemene voorwaarden.

B
Bewegwijzering

Tijdens de Neptunus Wandeltocht zal de route constant aan worden gegeven door middel van bordjes.

Bikers
De Neptunus Wandeltocht zal in goede banen worden geleid door diverse vrijwilligers. Zo zullen er op de drukke oversteekplaatsen verkeersregelaars zijn die zorgen voor een veilige oversteek. Volg altijd hun advies op. Daarnaast bevindt ons mobiele bike-team zich op de route en zal zo alles in de gaten houden.

C
Controle

Bij je startbescheiden tref je een knipkaart en keycord aan. Tijdens de Neptunus Wandeltocht wordt deze op meerdere punten door onze vrijwilligers geknipt en met een volledig geknipte knipkaart ontvangt u aan de finish een mooie herinnering.

D
Datum Venloop 2019

De Venloop 2019 vindt plaats van 27 t/m 31 maart. Het programma in deze dagen ziet er globaal als volgt uit:
Woensdag 27 maart – Venloopkids-middag en sponsoravond 
Donderdag 28 maart – Seniorendag en Student Run
Vrijdag 29 maart – Venloop Expo, Pasta Party 
Zaterdag 30 maart - Venloop Expo, Neptunus Wandeltocht en Venloop Walk & Wheels, Venloop-ontbijt
Zondag 31 maart - Halve Marathon, 10 KM, 5 KM, jeugdlopen en G-loop

Drankposten
Tijdens de Neptunus Wandeltocht zijn er rustpunten ingericht. Zie: Rustpunten.
 
E
EHBO

Tijdens de Neptunus Wandeltocht wordt er gebruik gemaakt van mobiele EHBO teams.

F
Finish

Alle wandelaars en rolstoelers van de Neptunus Wandeltocht dienen op zaterdag 30 maart 2019 vόόr 17.00 uur te finishen.
 
G
Genieten

Geniet van de Neptunus Wandeltocht. Het is een uniek evenement met een groot enthousiast publiek.

Gevonden voorwerpen
Ben je iets verloren tijdens het evenement, dan kun je contact opnemen met gemeente Venlo voor gevonden voorwerpen.
 
H
Herinnering

Iedereen die de finish haalt binnen de limiettijden, krijgt als herinnering een mooi ontworpen medaille.

Hond(en)
Honden worden niet toegestaan tijdens de Neptunus Wandeltocht.

Hotel
Voor het boeken van een hotelovernachting verwijzen wij naar Van Der Valk Hotel Venlo. 

I
Inschrijfbureau

Het inschrijfbureau is gevestigd in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark (aan de Deken van Oppensingel) vlakbij start en finish. Hier dienen de knipkaarten te worden opgehaald door de deelnemers die dit niet thuisgestuurd krijgen. Wandelaars kunnen terecht op vrijdag 29 maart tussen 12.00 – 17.00 uur.
 
K
Knipkaarten

Je knipkaart wordt thuisgestuurd of ligt klaar in het Ewals Cargo Care Paviljoen. Waar je voor gekozen hebt, staat in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na aanmelding. Bij de knipkaart zit ook een keycord zodat deze makkelijk mee te nemen is tijdens de wandeltocht.

N
Nordic Walking

Nordic Walking stokken zijn niet toegestaan tijdens de Neptunus Wandeltocht.

O
Ontbijt

Deelname aan de Neptunus Wandeltocht vergt veel energie, dus begin je dag goed met een vers en stevig Venloop-ontbijt in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark voorafgaande aan de Neptunus Wandeltocht. Geniet samen met vrienden, familie en veel andere wandelaars van à la minute gebakken eieren met spek, knapperige croissants, versgeperste jus d’orange en al het andere lekkers dat aangeboden wordt tijdens het uitgebreide ontbijtbuffet. Scoor hier voor €7,50 een entreebewijs voor het Venloop-ontbijt op zaterdag 30 maart 2019.

Openbaar vervoer
Gezien het hoge aantal deelnemers en bezoekers van ons evenement, raden wij iedereen sterk aan met het openbaar vervoer naar Venlo af te reizen. Het start- en finishgebied ligt immers op steenworp afstand van centraal station Venlo en het busstation. Klik hier voor meer informatie over het openbaar vervoer.

Opsturen startbewijs
Er bestaat ook een mogelijkheid om je startnummer thuisgestuurd te krijgen. Hier dien je tijdens het inschrijven voor te kiezen. De startpakketten worden in de twee weken voor het evenement bezorgd.

Overdragen
Een startbewijs voor de wandeltocht kan overgedragen worden. Aangezien deze niet persoonlijk is, hoef je dat niet via ons overdrachtsformulier te regelen.
 
P
Parkeren op zaterdag 30 maart

De parkeergarages en -ruimtes in de binnenstad zijn op 30 en 31 maart gewoon geopend. Het in- en uitrijden kan echter wel hinder ondervinden van de diverse wedstrijden, dit zal echter op zaterdag minimaal zijn. Klik hier voor meer informatie.

R
Route
De route van de Neptunus Wandeltocht loopt door mooie natuurgebieden in onze gemeente. De route zul je te zijner tijd kunnen downloaden en bekijken op onze website. Op 30 maart zal de route bewegwijzerd zijn. Laat geen afval achter. Venlo schoon, heel gewoon!

Rustpunten
Op diverse plaatsen langs de route worden door de organisatie rust- en sfeerpunten ingericht. Deze punten worden voorzien van diverse faciliteiten, zoals toiletten en zitmogelijkheden. Ook zullen er her en der verkooppunten zijn waar je terecht kunt voor een kop koffie, thee of frisdrank en/of iets te eten. Mocht je hiervan gebruik willen maken, zorg dan dat je contant geld meeneemt.

S
Sanitaire voorzieningen

De sanitaire voorzieningen zijn te vinden bij het Ewals Cargo Care Paviljoen en op alle rustpunten. Bij het Ewals Cargo Care Paviljoen is tevens een invalidentoilet. Zie: Rustpunten voor meer info.

Sfeer
De organisatie zal tussen 14.00-17.00 uur zorgen voor een feestelijke binnenkomst voor de wandelaars. Voor een optimale beleving raden wij aan om je aankomst in het centrum van Venlo binnen deze tijden te plannen.

Sfeerpunten
Tijdens de Weir Venloop zijn verschillende sfeerpunten ingericht op zowel de zaterdag als de zondag. Joekskapellen, zangkoren, drumbands en alle andere sfeerverhogende muziekgezelschappen staan verdeeld over deze sfeerpunten. De exacte sfeerpunten kun je binnenkort vinden op onze website.

V
Veiligheid

Alle deelnemers aan de Neptunus Wandeltocht zijn tijdens de wandeltocht behalve wandelaar ook gewoon verkeersdeelnemer. Houd dus rekening met andere verkeersdeelnemers en maak indien mogelijk gebruik van de voetgangerspaden.

Venloverwelkomt.nl
Kom je niet uit de regio en wil je er een weekendje weg aan koppelen, doe dan hier inspiratie op. Natuurlijk hebben wij zelf ook een vijfdaags vullend programma voor jou in petto!

Verkeersregelaars
De Neptunus Wandeltocht zal in goede banen worden geleid door diverse vrijwilligers. Zo zullen er op de drukke oversteekplaatsen verkeersregelaars zijn die zorgen voor een veilige oversteek. Volg altijd hun advies op. Daarnaast bevindt ons mobiele bike-team zich op de route en zal zo alles in de gaten houden.
 
W
Walk & Wheels

Venloop Walk & Wheels is een tocht van 7,5 kilometer en start om 13:00 uur bij BMV de Vilgaard in Velden. De deelnemers van Venloop Walk & Wheels zullen zo samen met de overige wandelaars binnenkomen over de finish. Deelnemers in een rolstoel of deelnemers die begeleiding nodig hebben (bijvoorbeeld slechtzienden) kunnen een begeleider meenemen ter ondersteuning.

Webshop
Via onze webshop kun je diverse Venloop-merchandise aanschaffen, zoals T-shirts en vlaggen. Je kunt de producten op laten sturen of zelf afhalen bij ons kantoor. Betaling geschiedt via iDEAL of contant in het kantoor van de Weir Venloop.

Weer
Bij extreme weersomstandigheden behoudt de organisatie zich het recht voor het evenement af te gelasten. Verder vragen wij alle deelnemers de weersomstandigheden op de loopdag te beoordelen en kleding, voeding en drinken hierop aan te passen. De organisatie zal zich altijd zo goed mogelijk proberen aan te passen aan de weersomstandigheden.

WC’s
Zie: sanitaire voorzieningen.

 

Hoofd- en naamsponsoren