img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Verkeer & Meer

Verkeer & Meer

Ondanks dat de organisatie zich maximaal zal inspannen de overlast voor iedereen zo klein mogelijk te houden, kan het gebeuren dat je enige hinder ondervindt van de Venloop. Om je aan de voorkant al zoveel mogelijk te informeren over wat je kunt verwachten, tref je op deze pagina informatie aan over diverse uiteenlopende zaken.

Parcoursen

De parcoursen van de hardloopwedstrijden op zondag tref je aan op deze pagina.

De wandelaars op zaterdag nemen als verkeersdeelnemer deel aan het verkeer en hiervoor worden beperkt straten afgezet. De doorsteek van de Deken van Oppensingel naar de Spoorstraat en v.v. is niet mogelijk. De grote massa wandelaars wordt tussen 14.00 - 17.00 uur verwacht in de binnenstad.

Bewonersbrieven

Alle bewoners die aan het parcours van de Weir Venloop wonen ontvangen per post een brief. De bewonersbrieven per stadsdeel zullen te zijner tijd op deze webpagina verschijnen.

Openbaar vervoer

Het start-finishgebied voor zowel de zaterdag (wandelen) als de zondag (hardlopen) ligt op een steenworp afstand van het centraal station alsook het busstation. We raden alle deelnemers en publiek aan om via het OV naar Venlo te komen.

Buslijnen

In overleg met de organisatie en de gemeente Venlo heeft Arriva besloten een aantal buslijnen om te leiden of tijdelijk stil te leggen tijdens de Weir Venloop 2018. Je kunt het actuele overzicht van de buslijnen en -tijden op zondag 25 maart te zijner tijd op deze webpagina raadplegen.

Parkeren bezoekers van de stad

Indien je toch besluit om met de auto naar het centrum van Venlo te komen, dan kan er op zondag 25 maart beperkt gebruik worden gemaakt van de parkeergarages Maaswaard en Centrum Maasboulevard. De parkeergelegenheden aan de Lage Loswal en de Maaskade zijn wel gewoon bereikbaar via de Urbanusweg. Veel winkels in de Venlose binnenstad zijn geopend en bereikbaar. Houd hier alleen rekening met een korte omweg.

Parkeren deelnemers Venloop

Voor de deelnemers aan de Weir Venloop zijn er op 25 maart 2018 twee grote parkeergelegenheden beschikbaar:

  • Seacon Stadion De Koel – Kaldenkerkerweg 182 – 5915 AH Venlo
  • Kazerneterrein gemeente Venlo – Garnizoenweg 3 – 5928 NA Venlo

Vanuit deze parkeerplaatsen rijden tussen 09.30 - 18.00 uur pendelbussen van en naar het start-finishgebied.

Parkeerverboden

Om een autovrij parcours te kunnen garanderen, worden er op bepaalde stukken op het parcours parkeerverboden ingesteld. Het gaat onder andere om de volgende stukken:

  • Hertog Reinoudsingel van Krefeldsebaan tot en met rotonde Familiekerk – beide kanten helemaal (+ middenberm)
  • Hertog Reinoudsingel vanaf rotonde Familiekerk tot aan Groenveldsingel (alleen de looprichting – aan de andere kant kan men parkeren)
  • Stalbergweg vanaf rotonde Laaghuissingel tot aan Van Millenstraat
  • Van Millenstraat helemaal
  • Burg. Houbenstraat vanaf Van Millenstraat tot aan Laaghuissingel
  • Gasthuiskampstraat vanaf Krefeldsebaan tot aan kruising met Straelseweg

De parkeerverboden zullen na het passeren van de laatste lopers z.s.m. weer verwijderd worden.