Hardlopen: Bekijk hier de actuele uitslagen!

Venloop Running Team

Het Venloop Running Team is een hardloopteam met als doel jonge atleten een platform te verschaffen om het maximale uit hun sportieve mogelijkheden te halen. Met dit unieke project willen we de hardloopsport in Noord-Limburg weer een nieuw en fris gezicht te geven. Het team richt zich met name op jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 25 jaar.

                            

Het Venloop Running Team is in januari 2014 gestart en bestaat inmiddels uit elf atleten en twee trainers. De atleten zijn gescout bij talententesten of lokale wedstrijden en trainen driemaal per week samen. Enkele malen per jaar trainen ze samen met Jeugd Team Zevenheuvelen uit Nijmegen. De atleten van het Venloop Running Team nemen deel aan regionale, nationale en internationale wedstrijden.

 

In het voor- en najaar gaan de atleten op trainingsweekend. De afgelopen jaren in het voorjaar naar het Eifelgebied in Duitsland en in het najaar in Nutterden in Duitsland. In 2014 kwam de atlete Jip Vastenburg langs om te vertellen over haar sportbelevenissen en in 2015 kwam atlete Susan Kuijken langs om ervaringen uit te wisselen.

 

 

De afgelopen jaren wisten Sophie Dielissen (2014 en 2015), Sam Lavrijsen (2015) en Danique Verdellen (2016) de 5 km bij de Venloop te winnen, terwijl Leon Hendrikx in 2016 de snelste Venlonaar was op de halve marathon.

 

 

 

In 2015 wonnen Sophie Dielissen, Romi de Bruijn, Anne van Heeckeren en Danique Verdellen bij de Nederlandse Estafette Kampioenschappen een bronzen medaille op de 4 x 800 meter. 

 

Fenne Janssen won in januari 2016 op de 1500 meter een bronzen medaille bij de nationale indoor spelen voor C-tweedejaars. Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor B-junioren in Breda (2016) wist Danique Verdellen eveneens een bronzen medaille te veroveren op de 1500 meter en in februari 2017 behaalde Sophie Dielissen op de 3000 meter indoor voor meisjes A eveneens een bronzen medaille.

  

Het Venloop Running Team wordt ondersteund door Hafkamp Gerechtsdeurwaarders, Het LoopCentrum, Rabobank Venlo e.o. en de Weir Venloop. Medisch partner is Vividus.

       

Personen die aanleg hebben voor de loopsport of die meer willen weten over het Venloop Running Team kunnen voor verdere informatie een e-mail sturen naar runningteam@venloop.nl.

Trainingstijden:

Maandag: 18:45 - 20:15 uur
Woensdag: 18:45 - 20:15 uur
Locatie: Sportpark Vrijenbroek

Zaterdag: 13:00 - 14:30 uur
Locatie: Bossen Venlo en omstreken


Foto: Laurens Eggen

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.