img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Venloop Running Team

Venloop Running Team

Het Venloop Running Team is een hardloopteam met als doel jonge atleten een platform te verschaffen om het maximale uit hun sportieve mogelijkheden te halen. Met dit unieke project willen we de hardloopsport in Noord-Limburg weer een nieuw en fris gezicht te geven. Het team richt zich met name op jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 25 jaar.

                            

Het Venloop Running Team is in januari 2014 gestart en bestaat inmiddels uit veertien atleten en twee trainers. De atleten zijn gescout bij talententesten of lokale wedstrijden en trainen driemaal per week samen. Enkele malen per jaar trainen ze samen met Running Team Simba uit Nijmegen.

 

Achterste rij van links naar rechts: Martijn, Suze, Fenne, Wilbert, Niels H., Anne, Niels P., Olivier, Rens
Voorste rij van links naar rechts: Stan, Rik, Jip, An, Sophie, Youri en Pjotr.

In het voor- en najaar gaan de atleten op trainingsweekend. De afgelopen jaren in het voorjaar naar het Eifelgebied in Duitsland en in het najaar in Nutterden in Duitsland. In 2014 kwam de atlete Jip Vastenburg langs om te vertellen over haar sportbelevenissen en in 2015 kwam atlete Susan Kuijken langs om ervaringen uit te wisselen.

 

 

Ze nemen deel aan regionale, nationale en internationale wedstrijden.

 

   

 

De afgelopen jaren wisten Sophie Dielissen (2014, 2015 en 2017), Sam Lavrijsen (2015) en Danique Verdellen (2016) de 5 km bij de Weir Venloop te winnen. In 2018 won An Lenders de 10 km terwijl Leon Hendrikx in 2016 de snelste Venlonaar was op de halve marathon.

 

  

 

In 2017 veroverden Pjotr Dolfsma, Jip Janissen, Niels Peeters en Olivier Gijbels bij de Nederlandse Estafettekampioenschappen de bronzen medaille bij de jongens C, in 2015 wonnen Sophie Dielissen, Romi de Bruijn, Anne van Heeckeren en Danique Verdellen bij de meisjes A eveneens een bronzen medaille op de 4 x 800 meter.  

 

Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren wisten de atleten van het Venloop Running Team drie zilveren en vijf bronzen medailles te veroveren. Dit jaar behaalde Pjotr Dolfsma een zilveren medaille op de 1500 meter bij de Nationale indoor voor C2 junioren en pakte Fenne Janssen eveneens op de 1500 meter een bronzen medaille bij het NK indoor voor meisjes A. In 2018 wist Sophie Dielissen zilveren medailles te veroveren op de 5000 meter voor meisjes A en de 3000 meter indoor voor meisjes A. Rens Simons behaalde in 2017 een bronzen medaille op de 3000 meter steeple voor Jongens A terwijl Sophie Dielissen een bronzen medaille behaalde op de 3000 meter indoor voor meisjes A. In 2016 waren er bronzen medailles voor Fenne Janssen (1500 meter indoor meisjes C2) en Danique Verdellen (1500 meter meisjes B).

 

     

Het Venloop Running Team wordt ondersteund door Het LoopCentrum, Rabobank Venlo e.o. en de Weir Venloop. Medisch partner is Vividus Fysiotherapie.

     

Personen die aanleg hebben voor de loopsport of die meer willen weten over het Venloop Running Team kunnen voor verdere informatie een e-mail sturen naar runningteam@venloop.nl.

Trainingstijden:

Maandag: 17:30 - 19:00 uur
Woensdag: 18:45 - 20:15 uur
Locatie: Sportpark Vrijenbroek

Zaterdag: 13:00 - 14:30 uur
Locatie: Bossen Venlo en omstreken


Foto: Laurens Eggen

Hoofd- en naamsponsoren