Venloop Running Team Update: maandverslag januari 2023

Hoe kunnen we je helpen?

Na een relatieve rustperiode rond de Kerstdagen is de afgelopen maand gebruikt om verder de basis te leggen voor het komende zomerseizoen. De volgende bouwsteen in de basis is gelegd. Als trainers gaan we ervan uit dat je eerst een goed fundament moet leggen voordat je naar specifieke en hardere trainingen gaat. Dit betekent dat vooral de duurlopen heel rustig gelopen moeten worden.

Voor dat bouwen van het fundament moet je veel geduld hebben. Het is een kwestie van jaren en jaren om dit gedegen op te bouwen. Voor atleten, vooral de jongere, is dit vaak een lastig proces. Ze willen vooruit! En denken dat er hard getraind moet worden om sneller te worden. Maar juist dat te vroeg, te veel en te hard trainen is funest voor de ontwikkeling op lange termijn. Door steeds weer uit te leggen waarom trainingen in een bepaald tempo worden aangegeven, snappen de atleten wel waar het om draait:
niet maximaal, maar optimaal trainen!

Dat het loont om vooral niet te hard te trainen, blijkt wederom uit de mooie resultaten die onze atleten in de maand januari hebben behaald. Ondanks dat dit voor ons geen wedstrijdperiode is, zijn er toch 27 deelnames aan wedstrijden geweest. Daarin zijn 12 podiumplaatsen behaald: 8x plaats 1, 3x plaats 2 en 1x plaats 3. Tevens zijn er alweer 7 PR’s en 4 Clubrecords gelopen.

Alle prestaties zijn natuurlijk geweldig, maar in dit geval is er 1 prestatie die er bovenuit steekt. Max Hutjens is Nederlands Kampioen geworden op de 1500m indoor bij de Jongens U16 (voorheen C-junioren) in 4.25,44. Daarmee won hij soeverein met een voorsprong van 3 seconden.

Komende maand staan er voor onze atleten nog meer Nederlandse Kampioenschappen op het programma: NK indoor Junioren, NK indoor Senioren, NK 10km op de weg en NK Cross.

Sprintend naar de volgende!
Trainer Bob  

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email