img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Rolstoeltocht

Venloop Rolstoeltocht

Algemeen

De organisatie van de Weir Venloop en Neptunus Wandeltocht zal ook tijdens de komende editie van de Neptunus Wandeltocht op 24 maart 2018 een rolstoeltocht organiseren voor mensen  die in de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) afhankelijk zijn van een rolstoel. De lengte van deze rolstoeltocht zal 7,5 km lang zijn, waarbij om 13.00 uur gestart wordt bij de Vilgaard in Velden en de finish van de route overeenkomt met de overige afstanden van de Neptunus Wandeltocht. Het parcours voldoet aan de normen welke daaraan gesteld zijn inzake bijvoorbeeld stijgings- en dalingshoeken.

Definitie rolstoel

Zowel deelnemers die gebruik maken van een klassieke, niet-gemotoriseerde hoepelrolstoel (ADL) zijn welkom, alsook deelnemers in een elektrische rolstoel. Voor het volbrengen mag gebruik gemaakt worden van een mantelzorger of begeleider. Aankoppelstukken en zogenaamde scootmobielen in de ruimste zin des woords zijn echter uitgesloten van deelname. De organisatie zal op gepaste wijze controleren of hieraan voldaan wordt.

Inschrijven

Inschrijven voor de Venloop Rolstoeltocht kan door te klikken op onderstaande afbeelding. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 augustus 2017 en deelnamekosten zijn € 10,-. Begeleiders/mantelzorgers kunnen gratis deelnemen en hoeven niet separaat in te schrijven. Hun naam kan tijdens het inschrijven van de rolstoelgebruiker in het daarvoor bestemde veld worden ingevuld.