img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Organisatie

Organisatie

De veertiende editie van de Weir Venloop wordt georganiseerd van woensdag 27 maart t/m zondag 31 maart 2019. Niet zomaar een editie, want we mogen wederom het NK halve marathon organiseren in 2019!

Wat begon als een droom...

In 2003 zijn op initiatief van Erik Schnock, een van de bestuursleden van de Venloop, 62 mensen gaan trainen voor de marathon van New York in 2004. Het waren voornamelijk beginnende lopers die voor een tweetal goede doelen € 42.195 bij elkaar wilden rennen. Voor elke meter één euro dus. Een jaar lang hard trainen, plezier maken met elkaar en afzien om naar een marathon, dé marathon, toe te trainen schept een band. De beleving in New York was dus ook onuitwisbaar.

Op de terugweg naar Nederland ontstond het idee dat we zo’n fantastisch evenement met zoveel sfeer, sportiviteit, voor zoveel mensen ook in Venlo moesten hebben. New York in het klein dus.

Vlak daarna is de stichting opgericht en werd er gestart met de voorbereidingen. Het doel van deze stichting was en is de loopsport te promoten bij een breed publiek. Dit door een goed georganiseerd, sfeervol loopevenement met verschillende afstanden te organiseren waar veel mensen aan mee kunnen doen. Inmiddels is Stichting Venloop een organisatie die jaarlijks diverse (sport)evenementen en trajecten in het kader van een gezonde en sportieve levensstijl organiseert.

Bestuur en vaste medewerkers

Voorzitter
Erik Schnock
Penningmeester
Ingrid Keder
Secretaris
René Hovens
 

 

 
Bestuurslid
Guide Abbenhuis
Bestuurslid
Jermaine Wekenborg
 
 
 

 

 
Directeur
Wim Lensen
Vaste medewerker
Rick van der Coelen
Vaste medewerker
Max Linders
 

Hoofd- en naamsponsoren