img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Goede doelen

Goede doelen

De organisatie van de Weir Venloop draagt elk jaar een aantal goede doelen een warm hart toe. De Venloop Wandeltocht is verbonden aan Fonds Gehandicaptensport en zet zich samen met hen in om sport voor iedereen met een handicap structureel, dichtbij huis, mogelijk te maken. Andere goede doelen waaraan de Weir Venloop zich dit jaar verbonden heeft zijn Hockey Extra, KidzBase, Onze Beestenboel en Unicef.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen  met een handicap die om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport besteedt haar inkomsten aan de gehandicaptensport in Nederland. Elke donatie van deelnemers aan een van de wandeltochten van de Weir Venloop komt 100% ten goede aan de gehandicaptensport. Voor slechts €150,- maak jij het mogelijk dat een sporter met handicap 3 jaar lang, wekelijks bij een vereniging in zijn of haar buurt kan sporten. De vereniging of sportorganisatie kan dankzij deze bijdrage de meerkosten dekken om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Denk hierbij aan: sport- en spelmaterialen, aanpassingen aan de locatie, speciaal vervoer en het opleiden van trainers en begeleiders.

Sta jij samen met ons als één team achter de sporters met een handicap, zodat we iedereen met een lichamelijke, zintuigelijke en/of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen laten sporten? Lees hier meer over Fonds Gehandicaptensport.

                        

Hockey Extra

Hockey is voor iedereen! Stichting Hockey Extra faciliteert E- (elektrische rolstoel) en H- (handbewogen rolstoel) hockey voor jongeren met een fysieke beperking in de omgeving Noord en Midden-Limburg en in Zuidoost-Brabant.

Buiten het aanleren van technische (rolstoel) hockeyvaardigheden ligt het accent voor deze doelgroep vooral op samenspel en de teamspirit. Voor jongeren, die afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel, is rolstoelhockey de enige sport waar ze in team- en competitieverband aan kunnen deelnemen. Om deze sport te beoefenen is veel geld nodig, o.a. voor:

  • Aanschaf sportrolstoelen
  • Hockeymaterialen zoals sticks, boardings (veldafzetting) en doeltjes

Verder organiseert Hockey Extra jaarlijks competitiedagen die zonder sponsorgeld niet georganiseerd kunnen worden. Sponsorgeld is dus héél hard nodig om spelers te kunnen laten genieten van deze mooie sport!

                        

KidzBase

Stichting KidzBase zet zich in voor kinderen in Noord- en Midden-Limburg die niet veilig in hun eigen gezin kunnen opgroeien. Deze kinderen zijn uit huis geplaatst vanwege een verstoorde thuissituatie door huiselijk geweld, seksueel misbruik, verwaarlozing en/of verslavingsproblematieken van ouders en ze wonen in woongroepen of gezinshuizen. De kinderen hebben in hun jonge leven al veel meegemaakt en ze hebben niet de veilige en stabiele basis vanuit thuis die elk kind verdient en nodig heeft. KidzBase werkt samen met professionele zorginstellingen. Door middel van kleinschalige projecten willen we de kinderen het gevoel geven dat ze speciaal zijn en richten we ons op het bevorderen van hun zelfredzaamheid, het verbeteren van hun welzijn en het creëren van leuke en fijne herinneringen. KidzBase, omdat kinderen speciaal zijn.

                        

Onze Beestenboel

Recreatie voor jong en oud, een fijne plek voor mens en dier, dat is Onze Beestenboel. Je vindt er een gezellig terras voor een kop koffie en een praatje, een speeltuin en circusdorp voor de kleintjes, een knus dierenpark om naar hartenlust dieren te aaien en te knuffelen. En dat allemaal gratis toegankelijk voor elke Venlonaar! Onze Beestenboel ontvangt geen subsidies, maar draait volledig op vrijwilligers en van donaties.

                        
 

Unicef

UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding en schoon drinkwater. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, is UNICEF. UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.