img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Goede doelen

Goede doelen

Stichting Venloop draagt elk jaar een aantal goede doelen een warm hart toe. De Neptunus Wandeltocht en Venloop Walk & Wheels is verbonden aan Fonds Gehandicaptensport en zet zich samen met hen in om sport voor iedereen met een handicap structureel, dichtbij huis, mogelijk te maken. Andere goede doelen waaraan de Weir Venloop zich dit jaar verbonden heeft zijn KidzBase, Rode Kruis Vastelaovend Zitting, Unicef en Water for Life.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen  met een handicap die om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport besteedt haar inkomsten aan de gehandicaptensport in Nederland. Elke donatie van deelnemers aan een van de wandeltochten van de Weir Venloop komt 100% ten goede aan de gehandicaptensport. Voor slechts €150,- maak jij het mogelijk dat een sporter met handicap 3 jaar lang, wekelijks bij een vereniging in zijn of haar buurt kan sporten. De vereniging of sportorganisatie kan dankzij deze bijdrage de meerkosten dekken om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Denk hierbij aan: sport- en spelmaterialen, aanpassingen aan de locatie, speciaal vervoer en het opleiden van trainers en begeleiders.

Sta jij samen met ons als één team achter de sporters met een handicap, zodat we iedereen met een lichamelijke, zintuigelijke en/of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen laten sporten?

                        

KidzBase

Stichting KidzBase zet zich in voor kinderen in Noord- en Midden-Limburg die niet veilig in hun eigen gezin kunnen opgroeien. Deze kinderen zijn uit huis geplaatst vanwege een verstoorde thuissituatie door huiselijk geweld, seksueel misbruik, verwaarlozing en/of verslavingsproblematieken van ouders en ze wonen in woongroepen of gezinshuizen. De kinderen hebben in hun jonge leven al veel meegemaakt en ze hebben niet de veilige en stabiele basis vanuit thuis die elk kind verdient en nodig heeft. KidzBase werkt samen met professionele zorginstellingen. Door middel van kleinschalige projecten willen we de kinderen het gevoel geven dat ze speciaal zijn en richten we ons op het bevorderen van hun zelfredzaamheid, het verbeteren van hun welzijn en het creëren van leuke en fijne herinneringen. KidzBase, omdat kinderen speciaal zijn.

                        

Roeije Kruutsbal (Rode Kruisbal)

Al vele jaren wordt het Roëje Kruutsbal (Rode Kruisbal) georganiseerd in Venlo. Dit zeer speciale, groots opgezet regionaal carnavalsbal is voor mensen met een geestelijke en of lichamelijke beperking. De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers van het Rode Kruis Venlo en Venloos Vastelaoves Gezelschap Jocus.

Vele artiesten treden tijdens dit geweldige feest belangeloos op en uit de feestvierders wordt elk jaar een Prins of Prinses uitgeroepen, kortom een onvergetelijke middag. Uiteraard gaat ook een dergelijke feest, ondanks inspanningen van de vele vrijwilligers, met vele kosten (speciaal vervoer, begeleiding van honderden gasten, etc.) gepaard. Jouw donatie aan het “Roëje Kruutsbal” zorgt er voor dat dit fantastische carnavalsfeest behouden kan blijven voor een zeer bijzondere groep feestvierders.

Unicef

UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding en schoon drinkwater. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, is UNICEF. UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. 

                        
 

Water for Life

Schoon drinkwater is niet voor iedereen vanzelfsprekend, er zijn maar liefst één miljard mensen verstoken van deze primaire levensbehoefte. Water for Life maakt zich sterk voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen wereldwijd.

 

 

Hoofd- en naamsponsoren