img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Hardlopers ABC

Hardlopers ABC

A
Aanmelden

De aanmelding voor de Weir Venloop en Neptunus Wandeltocht is op 1 augustus 2018 om 00.00 uur geopend.

Afmelding/Annulering
Indien de deelnemer verhinderd is aan het evenement deel te nemen, wordt bij afmeldingen die uiterlijk 31 december 2018 bij ons bekend zijn het betaalde inschrijfgeld minus € 5 administratiekosten gerestitueerd. Bij afmeldingen na 31 december 2018 wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Dit ook conform onze algemene voorwaarden.

B
Bagage

Zorg dat het bagagelabel dat aan je startnummer zit, duidelijk zichtbaar aan de tas is bevestigd. Vervolgens kun je de tas met aangehecht label afgeven bij een van onze enthousiaste vrijwilligers in ons bagagepaviljoen (links van het Ewals Cargo Care paviljoen als je vanaf de Deken van Oppensingel naar het paviljoen kijkt). Zij nemen deze dan graag in bewaring voor jou. De vertrouwde bagagetrailers zijn er deze editie niet meer.

Deze editie bieden we de 10 km en de 5 km een gratis kluisje aan. De kluisjes worden verzorgd door Locker Company. De afmeting van de kluisjes zijn 25x25x50cm. Let op dat je bagage stuk niet te groot is. Voor de HM hebben we nog de bagage afhandeling zoals je gewend bent van ons. Ook hier willen we naar kluisjes op termijn.

Deelnemers aan de Koenen en Co Business Run kunnen hun kleding achterlaten in de bewaakte omkleedruimte welke alleen toegankelijk is op vertoon van het polsbandje dat elke BR-deelnemer bij zijn startnummer heeft ontvangen. Tevens is er per Koenen en Co Business Run team een locker aanwezig voor waardevolle spullen.

Bananen
Meteen na de finish krijgt iedereen naar gelieven een banaan, een flesje sportdrank en/of water. Bij de halve marathon worden er bij de derde drankpost, na circa 15 kilometer, stukjes banaan uitgedeeld. Bananen staan bekend als fruit dat voedzaam, gezond en makkelijk te verteren is. Bovendien leveren ze veel energie en verbeteren ze het uithoudingsvermogen.

Business Run
Tijdens de Weir Venloop wordt er voor bedrijven een aparte competitie georganiseerd; de Koenen en Co Business Run. De lopers van de Koenen en Co Business Run kunnen zich verzamelen in het Julianapark nabij of in het Ewals Cargo Care Paviljoen. Tevens zal in dit paviljoen een teamfoto worden gemaakt.
 
C
Chip

In je startnummer zit een chip verwerkt die nodig is voor de tijdregistratie.  Hierdoor kun je later onder andere terugzien wat je nettotijd is. De uitslag is naderhand terug te vinden op onze website.

D
Datum Venloop 2019

De Weir Venloop 2019 vindt plaats in de week van 27 t/m 31 maart. Het programma in deze dagen ziet er globaal als volgt uit:
Woensdag 27 maart – Venloopkids-middag en sponsoravond 
Donderdag 28 maart – Seniorendag en Student Run 
Vrijdag 29 maart – Expo en Pasta Party 
Zaterdag 30 maart - ExpoNeptunus Wandeltocht en Walk & Wheels
Zondag 31 maart - Halve Marathon, 10 KM, 5 KM, jeugdlopen en G-loop

Douches
Douche- en kleedgelegenheden zijn ingericht bij Stadion De Koel (gratis buspendeldienst) en bij de St. Martinusschool in het centrum van Venlo (alleen voor deelnemers Business Run op vertoon van polsbandje).

Drankposten
Er zijn drankposten in de buurt van de 5, 10, 15 en 18,5 kilometer. Op alle posten wordt water verstrekt en bij de 5 en 15 kilometer sportdrank van Maxim. Na de finish is er tevens sportdrank van Maxim en fruit.
 
E
EHBO

Langs het parcours bevinden zich diverse EHBO-punten. Op de 5 km en 10 km zullen ook “mobiele” EHBO posten op het parcours aanwezig zijn. Kijk voor overige locaties op de plattegronden.

Expo
Op de vrijdag en zaterdag vindt de Venloop Expo plaats. Organisaties op het gebied van sport, gezondheid, actieve levensstijl en wellness laten zien wat zij te bieden hebben. Je kunt je oriënteren op en laten informeren over nieuwe producten en diensten, gratis testen laten afnemen en actief meedoen aan een van de workshops. De Venloop Expo is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Ewals Cargo Care paviljoen, het evenementencomplex in het Julianapark dat in de week van de Weir Venloop onderdak biedt aan tal van activiteiten.

F

Foto’s
MySports maakt onderweg en bij de finish foto’s van de deelnemers. Een paar dagen na de Weir Venloop staat er een link op de website met alle informatie over foto’s. Tevens krijg je hier na de Weir Venloop nog een nieuwsbrief over van ons.
 
G
Genieten

Geniet vooral van de Weir Venloop. Het is een uniek evenement met een groot enthousiast publiek.

Gevonden voorwerpen
Alle spullen die als gevonden voorwerp bij ons binnen komen, worden naar het infopunt in het Julianapark gebracht. Na het evenement kun je contact opnemen met gemeente Venlo voor gevonden voorwerpen.

G-loop
Ook dit jaar wordt weer de Scelta Mushrooms G-loop georganiseerd. In samenwerking met deze sponsor en het Fonds Gehandicapten Sport wordt er tevens na de finish een leuk programma voor de deelnemers georganiseerd.

Graveren medaille
Laat na je hardloopwedstrijd je medaille graveren. De mensen van Winterman Sport zetten graag je naam en finishtijd op je medaille. Zo heb je een uniek exemplaar en tevens mooie herinnering aan je deelname. Je kunt een gravering bestellen tijdens je inschrijving. Deze bestelling is ook terug te vinden op jouw startnummer, aangezien er dan een afbeelding van een medaille op jouw startnummer staat. Daarnaast kun je ook op de dag zelf nog besluiten je medaille te graveren. Let op:  het graveren van jouw medaille is alleen mogelijk op de dag zelf van de hardloopwedstrijd bij en door de mensen van Winterman Sport, in de tent tegenover het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark.

H
Herinnering

Iedereen die de finish haalt binnen de limiettijden, krijgt als herinnering een mooi ontworpen medaille.

Hotel
Voor het boeken van een hotelovernachting verwijzen wij naar Van der Valk Hotel Venlo.

I
Inschrijfbureau

Het inschrijfbureau is gevestigd in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark (aan de Deken van Oppensingel) tussen start en finish. Hier dienen de startnummers te worden opgehaald. Hardlopers kunnen terecht op:
·    Vrijdag 29 maart tussen 12.00 – 17.00 uur
·    Zaterdag 30 maart tussen 12.00 – 17.00 uur
·    Zondag 31 maart tussen 09.30 – 14.00 uur

Deelnemers aan de Koenen en Co Business Run krijgen via het bedrijf de startnummers op het bedrijf aangeleverd.
 
J
Jeugdlopen

Naast de vier Kidsruns hebben we nog drie lopen voor de jeugd, te weten de Bambinoloop (4 jaar en 5 jaar) en de Kinderloop (6 jaar). Deelnemers van 13-15 jaar kunnen deelnemen aan de 5 km. Bij de Bambinoloop en de Kinderloop mag een ouder meerennen. Bij kinderen van 7 jaar of ouder is dit niet toegstaan.
 
K
Kilometerpunten

De kilometerpunten worden met borden aan de zijkant van de weg aangegeven.

Kleed- en douchegelegenheid
Er is gratis kleed- en douchegelegenheid bij Seacon Stadion De Koel, Kaldenkerkerweg 182, 5915 AH te Venlo (gratis buspendeldienst) en bij de St. Martinusschool in het centrum (alleen voor deelnemers Business Run op vertoon van polsbandje).
 
L
Loopshirt

Het Venloopshirt editie 2019 is te koop via de inschrijfmodule, bij ons op kantoor (vanaf medio november), in onze webshop of tijdens de Venloop Expo bij de Venloop stand. Op doordeweekse dagen kunt u ook terecht bij ons kantoor aan de Koninginnesingel 14 in Venlo.

Locker
Zie: bagage
 
M
Massages

Dit jaar zullen er in het Julianapark massages aangeboden worden door Vividus, centrum voor gezondheid. Laat je na de finish even lekker loskneden door ervaren handen.

Medisch
Door een arts van het medical team van VieCuri wordt in een aparte brief een aantal preventieve maatregelen voor lopers gegeven. Deze maatregelen zijn o.a. gericht op weersomstandigheden, vocht- en voedselinname, blessures, ziekte en andere medische calamiteiten. De brief wordt via onze nieuwsbrief verspreid naar alle hardlopers.

Minimum leeftijd
Halve marathon: 18 jaar.
10 kilometer: 16 jaar.
5 kilometer: 13 jaar.
 
O
Openbaar vervoer

Gezien het hoge aantal deelnemers en bezoekers van ons evenement, raden wij iedereen sterk aan met het openbaar vervoer naar Venlo af te reizen. Het start- en finishgebied ligt immers op steenworp afstand van centraal station Venlo en het busstation. Klik hier voor meer informatie over het openbaar vervoer.

Opsturen startnummers
Er bestaat ook een mogelijkheid uw startnummer thuisgestuurd te krijgen. Dit dien je tijdens het inschrijven aan te geven. De startnummers worden in de twee weken voor het evenement bij iedereen thuis bezorgd.

Overdragen startbewijs
Vanaf begin maart is er op de website een overdrachtformulier te vinden waarmee een startnummer kan worden overgedragen. Hier is een kleine vergoeding aan verbonden. Diegenen die een startnummer willen overdragen dienen dit zelf onderling te regelen. De organisatie van de Weir Venloop speelt hier geen rol in. Op het startnummer zal de naam van de originele deelnemer staan, in de uitslagen komt echter wel de naam van de nieuwe deelnemer te staan.
 
P
Pacers

Ook komende editie zullen er weer pacers deelnemen wiens tempo je kunt volgen om binnen een bepaalde tijd te finishen. Op de 10km hebben we pacers op 50 minuten, 60 minuten en 70 minuten. Op de halve marathon zijn de eindtijden van de pacers 1:30:00, 1:45:00, 2:00:00 en 2:15:00. De pacers zijn te herkennen aan een grote Venloop beachflag, met daarop de tijd die ze verwachten te gaan lopen. In de meeste gevallen lopen ze in tweetallen. Ze zullen zich bij de desbetreffende bordjes opstellen in de startvakken.

Parkeren op zondag 31 maart
De parkeergarages en -ruimtes in de binnenstad zijn op 30 en 31 maart gewoon geopend. Het in- en uitrijden kan echter wel hinder ondervinden van de diverse wedstrijden.

De parkeerplaats bij Stadion De Koel is volledig beschikbaar. Er rijdt een pendelbus vanuit Stadion De Koel naar het centrum van Venlo. Deze stopplaats is slechts een steenworp afstand van de start en finish. Degenen die van buiten de stad komen, worden via borden doorgeleid naar Stadion De Koel. Ook mensen uit de regio kunnen daar uiteraard parkeren.

Tevens kan er geparkeerd worden bij het Kazerneterrein aan de Garnizoenweg in Venlo. Ook hier vandaan rijden er pendelbussen heen en weer naar het start-finishgebied.

Adres Stadion de Koel:
Kaldenkerkerweg 182
5915 AH Venlo

Adres Kazerneterrein:
Garnizoenweg 3
5928 NA Venlo

Pasta party
Tijdens het hardlopen verbrand je veel koolhydraten, het is dus belangrijk om van tevoren voldoende koolhydraten te nuttigen. Daarom organiseert de Venloop op vrijdag 29 maart vanaf 19.00 uur een pasta party in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark. Waan je in bella Italia tijdens onze traditionele pasta party op vrijdag 29 maart. Kom samen met andere hardlopers in een gezellige setting genieten van een vers bereid buffet met verschillende soorten pasta, brood en salades. Voor €7,50 kun jij onbeperkt genieten van het buffet en krijg jij twee consumpties naar keuze. Bekijk hier de foto's van afgelopen editie. Bestel jouw toegangsbewijs voor de pasta party tijdens jouw inschrijving of via onze webshop. 

Pendeldienst
Zie ook: parkeren. De pendelbussen rijden tussen 9.30 en 18.00 uur.

Prijsuitreiking
De nummers 1-2-3 van de Seacon Logistics 10 km (mannen en vrouwen) worden omstreeks 13.15 uur gehuldigd op het erepodium naast de finish. De nummers 1-2-3 van de Van der Valk Hotel Venlo halve marathon (mannen en vrouwen) worden omstreeks 15.15 uur op dit erepodium gehuldigd.

Deelnemers die mogelijk in de prijzen lopen, krijgen na de finish een keycord omgehangen waarop tijd en locatie van de prijsuitreiking staat aangegeven. Uiteraard kan het voorkomen dat je een keycord krijgt omgehangen, maar geen prijs wint of dat je een prijs hebt gewonnen maar geen keycord omgehangen krijgt. Geldprijzen worden niet opgestuurd en kunnen alleen op 31 maart door de winnaars afgehaald worden tijdens de prijsuitreiking in het Ewals Cargo Care Paviljoen. Deze start om 16.15 uur.

De bedrijventeams worden enkele dagen na de Weir Venloop benaderd voor de prijsuitreiking, deze vindt dus niet op 31 maart plaats.

R
Running Academy

Middels de Vividus Running Academy zijn ongeveer 140 deelnemers zich al zes maanden aan het voorbereiden op de Weir Venloop.
 
S
Seniorendag

KBO Limburg organiseren in samenwerking met Weir Venloop en Neptunus Wandeltocht op 28 maart 2019 de Seniorendag. Deze “beleefdag” voor senioren bevat een actief maar zeker ook een informatief karakter. Ook zal voor de nodige gezelligheid worden gezorgd. Tijdens de Seniorendag wordt er in het middagprogramma op een interactieve manier aandacht geschonken aan het jaar van de senior. U kunt deelnemen aan diverse workshops in het Ewals Cargo Care paviljoen van de Weir Venloop.

Sanitaire voorzieningen
De sanitaire voorzieningen zijn te vinden bij de start, op het 5, 10 en 15 kilometerpunt als ook in het finishgebied, nabij het Ewals Cargo Care Paviljoen. Bij het Ewals Cargo Care Paviljoen is tevens een invalidentoilet.

Sfeer
Voor de start van de 10 km en halve marathon vinden er op de Deken van Oppensingel/Julianapark diverse spetterende optredens plaats.

Sfeerpunten
Tijdens de Venloop zijn verschillende sfeerpunten ingericht op zowel zaterdag 30 als zondag 31 maart. Joekskapellen, zangkoren, drumbands en alle andere sfeerverhogende muziekgezelschappen staan verdeeld over deze sfeerpunten. De exacte sfeerpunten kunt u binnenkort vinden op onze website.

Startvakken
De startvakken zijn ingedeeld op basis van de verwachte eindtijd die deelnemers tijdens het inschrijven hebben opgegeven. Aan de hand van de kleur op het startnummer krijgen deelnemers toegang tot het betreffende startvak.

De indeling van de startvakken is als volgt:

5 km13-15 jaarwit
5 km16 jaar en oudergroen
5 km IRun2BFitgeel
10 km< 45:00lichtbruin
10 km45:00 - 55:00paars
10 km55:00 - 1:05:00rood
10 km> 1:05:00wit
HMTopveldgroen
HMLicentiehoudersoranje
HM< 1:30:00geel
HM1:30:00 - 1:45:00lichtblauw
HM1:45:00 - 2:00:00lichtgroen
HM2:00:00 - 2:15:00rose
HM> 2:15:00wit

Het is niet mogelijk om eerder te starten, wel is het mogelijk om later te starten.

Starttijden
De starttijden van de diverse lopen vind je via deze link terug.
 
T
Topveld

Er zal een topveld van circa 40 à 50 vrouwen en mannen starten. Racedirector Martijn Venhuizen zal wederom een uitgebalanceerd veld neerzetten voor een spannende wedstrijd. Een tweetal microfonisten zullen de wedstrijd verslaan.

Tijdslimieten
De tijdslimiet voor de 10 kilometer bedraagt 1,5 uur en voor de halve marathon 3 uur.

Tijdregistratie
Dit jaar zit de chip net als vorig jaar aan de achterkant van je startnummer.
 
U
Uitslagen

De uitslagen zullen na de loop zo spoedig mogelijk op onze site en op www.uitslagen.nl te vinden zijn.
 
V
VenloopKids-middag

VenloopKids-middag is een leuke beleefmiddag vanuit het VenloopKids programma dat op woensdagmiddag plaatsvindt in en rondom het Ewals Cargo Care Paviljoen. Kids4Kids vindt plaats op woensdagmiddag 27 maart van 14:00 tot 17:00. Tijdens de VenloopKids-middag zullen er verschillende leuke activiteiten te doen zijn voor kinderen.

Venloverwelkomt.nl
Kom je niet uit de regio en wil je er een weekendje weg aan koppelen, doe dan hier inspiratie op. Natuurlijk hebben wij zelf ook een vijfdaags vullend programma voor jou in petto!

Vermiste kinderen
In het Julianapark zal een punt worden ingericht waar vermiste kinderen worden opgevangen en waar ouders ze kunnen ophalen. Dit punt is bij de vredesvlam achter het Limburgs Museum.
 
W
Webshop

Via onze webshop kun je diverse Venloop-merchandise aanschaffen, zoals T-shirts en vlaggen. Je kunt de producten op laten sturen of zelf afhalen bij ons kantoor. Betaling geschiedt via iDEAL of contant in het kantoor van de Venloop.

Weer
Bij extreme weersomstandigheden behoudt de organisatie zich het recht voor het evenement af te gelasten. Verder vragen wij alle deelnemers de weersomstandigheden op de loopdag te beoordelen en kleding, voeding en drinken hierop aan te passen. De organisatie zal zich altijd zo goed mogelijk proberen aan te passen aan de weersomstandigheden.

WC’s
Zie: sanitaire voorzieningen.

 

 

Hoofd- en naamsponsoren