Hardlopen: Bekijk hier de actuele uitslagen!

Informatie Vividus Running Academy

Voor de twaalfde keer op rij organiseert de Weir Venloop de Vividus Running Academy. Zowel voor de halve marathon als voor de 10 km, maar ook voor de 5 km komen er diverse trainingsgroepen voor alle niveaus. Er wordt veel aandacht besteed aan blessurepreventie, voeding en natuurlijk een verantwoorde trainingsopbouw. 

Samen met onze medisch partner Vividus zorgen we voor een volledig en verantwoord programma waarbij aandacht is voor lichamelijke fitheid, blessurepreventie, trainingsleer en aanverwante onderwerpen. Heb je klachten, dan kun je naar hun gratis inloopspreekuur in Venlo of Blerick-Boekend. Klik hier voor meer informatie hierover.
 
Er worden op vier verschillende momenten per week gezamenlijke trainingen verzorgd. De trainingen zullen vanaf zaterdag 3 september starten op het Venlose sportpark Vrijenbroek. Baantrainingen worden op maandag om 18.00 uur, woensdag om 9.15 uur en woensdag om 20.00 uur gegeven. Op zaterdag wordt er om 9.30 uur een duurloop gehouden. Tijdens het inschrijven zal de deelnemer gevraagd worden naar welk doordeweeks trainingsmoment zijn/haar voorkeur uitgaat. In de praktijk staat het de deelnemer echter vrij om zelf te beslissen welke training men bezoekt. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om zowel op maandag en woensdag een baantraining te volgen en op zaterdag de duurloop mee te doen.
    
Gedurende de eerste dertien weken wordt er getraind in twee groepen, te weten beginners en gevorderden. Naarmate het einde van het kalenderjaar nadert, zullen onze trainers je vragen welke afstand je tijdens de Weir Venloop 2017 wilt gaan lopen en zullen de groepen daarop worden aangepast. Als de groepsgrootte en/of niveauverschil daarom vraagt, zullen we tegen die tijd ook zorgen voor een extra trainer per training.

Vanaf zaterdag 3 september 2016 gaan de trainingen van de Vividus Running Academy van start. Dit jaar hebben we als trainingslocatie wederom gekozen voor Sportpark Vrijenbroek. Deze locatie biedt een ruim aanbod aan mooie trainingsroutes in de buurt, gelegenheid om gebruik te maken van de kleedlokalen en horeca bij de bij het sportpark aangesloten partners.
 
De Vividus Running Academy in een notendop:

  • Van begin september 2016 tot aan de Weir Venloop 2017 wekelijks diverse trainingen onder begeleiding van deskundige trainers
  • Diverse testen onder leiding van Vividus
  • Indeling op basis van conditie en/of loopervaring
  • Informatie over trainingsleer, voeding, kleding, blessurepreventie en aanverwante onderwerpen
  • Gezamenlijke deelname aan en coaching bij diverse voorbereidingswedstrijden
  • Gratis deelname aan de traditionele pasta-party op vrijdag 24 maart 2017
  • € 10 korting bij aanschaf van een functioneel Venloop-shirt (maximaal 1 shirt per deelnemer, reguliere verkoopprijs is € 20,- echter via de inschrijfmodule van de Running Academy slechts € 10,-)
  • Deskundige ondersteuning van Vividus-Sport
  • Gegarandeerde deelname aan de Weir Venloop 2017 (let op: schrijf zelf tijdig in)

Kosten: € 80,-.

Let op: de Vividus Running Academy is losgekoppeld van de inschrijving voor de Weir Venloop zelf. Deelnemers aan de Vividus Running Academy dienen zichzelf hier apart voor in te schrijven. Dit kan vanaf 1 augustus 2016 via onze website. Mocht iemand onverhoopt te laat zijn en niet meer kunnen inschrijven, dan kan diegene zich hiervoor uiterlijk 31 januari 2017 melden via runningacademy@venloop.nl.

Aanmelden nieuwsbrief Venloop

Over welk onderwerp wilt u informatie ontvangen?
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.