img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Hardloopshirt

Hardloopshirts

Functionele hardloopshirt Weir Venloop 2019

Wil jij ook in stijl over de finish komen tijdens de Weir Venloop 2019? Bestel dan het Venloopshirt in onze webshop. Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste maat? Maak dan gebruik van onderstaande maattabellen.

Goed voorbereid aan de start

Een goede voorbereiding op de Weir Venloop is uiteraard belangrijk. Niet alleen op trainingsgebied, maar ook qua uitrusting. Welke afstand je ook loopt, een goede uitrusting is de basis voor een succesvolle training en wedstrijd.

Kleding

Hardloopkleding moet vooral prettig zitten. Met te strakke of te ruime kleding kun je niet optimaal presteren. Goede hardloopkleding is onmisbaar en moet geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Goede hardloopkleding moet:
* windwerend zijn
* water afstoten
* ademen
* transpiratievocht transporteren
* licht zijn qua gewicht
* prettig dragend zijn

Luister naar je lichaam en probeer tijdens de trainingen uit wat je wel of niet prettig vindt qua kleding. Vaak kleden lopers zich te warm en krijgen last van de warmte tijdens het hardlopen, hou hier dus rekening mee. Belangrijk: stem je kleding af op de weersvoorspelling van aanstaande Weir Venloop. Het weer in maart is vaak wisselvallig, hou daarom de weersvoorspellingen in de gaten.

Schoenen & sokken

Nog belangrijker dan goede kleding is een goed paar hardloopschoenen. Laat je hierover adviseren bij een speciaalzaak. Ook kun je hier desgewenst een loopanalyse laten doen. Een paar goede schoenen voorkomt blessures aan bijvoorbeeld je voet, enkel of knie. Maar ook rug- en nekblessures kunnen het gevolg zijn van verkeerde of verouderde hardloopschoenen.

Denk ook aan goede hardloopsokken! Hardloopsokken hebben minder naden dan gewone sokken om de kans op irritatie te minimaliseren. Ze worden gemaakt van de modernste materialen, voor een optimale vochtregulatie.

Hoofd- en naamsponsoren