Hardlopen: Bekijk hier de actuele uitslagen!

Goede doelen

Fonds Gehandicaptensport

Iedereen weet dat regelmatig sporten gezond voor je is. Toch zullen weinig mensen verschil merken als ze een keertje overslaan. Voor mensen met een handicap ligt dat anders. Met een handicap zijn er in het dagelijks leven juist extra inspanningen vereist om dezelfde dingen te kunnen doen als mensen zonder handicap. Sport helpt hierbij. Het maakt op een leuke manier fysiek en mentaal sterker.

Onze ambitie is om sport voor iedereen met een handicap structureel, dichtbij huis, mogelijk te maken. Invulling geven aan deze ambitie, dat kunnen en dat doen wij niet alleen. Vele vrijwilligers, donateurs, sporters, supporters, sponsors, ambassadeurs en partners zetten zich in voor de sporters met een handicap. Samen hebben we inmiddels al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Er is nog veel te doen, voordat sport voor iedereen met een handicap ook echt mogelijk is. Help mee, dan kunnen wij de lokale sportverenigingen blijven ondersteunen.

                        

KidzBase

Stichting KidzBase zet zich in voor kinderen in Noord- en Midden-Limburg die niet veilig in hun eigen gezin kunnen opgroeien. Deze kinderen zijn uit huis geplaatst vanwege een verstoorde thuissituatie door huiselijk geweld, seksueel misbruik, verwaarlozing en/of verslavingsproblematieken van ouders en ze wonen in woongroepen of gezinshuizen. De kinderen hebben in hun jonge leven al veel meegemaakt en ze hebben niet de veilige en stabiele basis vanuit thuis die elk kind verdient en nodig heeft. KidzBase werkt samen met professionele zorginstellingen. Door middel van kleinschalige projecten willen we de kinderen het gevoel geven dat ze speciaal zijn en richten we ons op het bevorderen van hun zelfredzaamheid, het verbeteren van hun welzijn en het creëren van leuke en fijne herinneringen. KidzBase, omdat kinderen speciaal zijn.

                        

M.A.-Run

Ruim 300 kinderen en jongeren met een beperking uit Noord-Limburg genieten op zaterdag 17 september 2016 weer naar hartelust van de inmiddels traditioneel geworden rondrit in het zijspan en hun zijspanrijder. Meer dan 200 zijspanrijders, 170 gemotoriseerde verkeersregelaars en 250 vrijwilligers welke ieder jaar gezamenlijk 100.000 kilometer voor de M.A.-Run rijden en meer dan 6.000 vrijwilligersuren in de M.A.-run investeren willen maar één ding: Deze groep kinderen en jongeren en hun familie een onvergetelijk weekend bezorgen, een hele dag een lach op hun gezicht. Namens de M.A.-Run Familie bedankt voor jullie bijdrage!

                        

Toon Hermans Huis Venlo

Het Toon Hermans Huis Venlo is een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De deur van het Toon Hermans Huis Venlo staat open om er vijf dagen per week gratis, zonder afspraak en zonder verplichting binnen te lopen voor onder meer: informatie over kanker, advies hoe ermee om te gaan, een gesprek met een psychosociaal hulpverlener, uiteenlopende activiteiten (welness, yoga, creatieve activiteiten, etc.),  lotgenotencontacten, een kop koffie of gewoon een beetje rust. Onze gastvrouwen en gastheren zullen u opvangen en begeleiden. Te midden van de hectiek die de diagnose kanker veroorzaakt, biedt het Toon Hermans Huis Venlo een veilige haven waar helemaal niets moet, maar wel van alles kan en mag.

Het Toon Hermans Huis biedt ondersteunende hulp en werkt onder andere samen met ziekenhuizen, huisartsen, thuiszorginstellingen, patiëntenverenigingen, KWF en integrale kankercentra. Iedereen die te maken heeft met kanker verdient het om behalve fysiek ook emotioneel zo goed mogelijk met de ziekte om te leren gaan.

                        

Unicef

UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding en schoon drinkwater. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, zijn wij. UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. 

                        

Aanmelden nieuwsbrief Venloop

Over welk onderwerp wilt u informatie ontvangen?
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.