img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Fonds Gehandicaptensport

Goede doel

Stichting Venloop draagt elk jaar een aantal goede doelen een warm hart toe. De Neptunus Wandeltocht is verbonden aan Fonds Gehandicaptensport en zet zich samen met hen in om sport voor iedereen met een handicap structureel, dichtbij huis, mogelijk te maken. Andere goede doelen waaraan de Weir Venloop zich dit jaar verbonden heeft zijn Hockey Extra, KidzBase, Onze Beestenboel en Unicef.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen  met een handicap die om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport besteedt haar inkomsten aan de gehandicaptensport in Nederland. Elke donatie van deelnemers aan een van de wandeltochten van de Weir Venloop komt 100% ten goede aan de gehandicaptensport. Voor slechts €150,- maak jij het mogelijk dat een sporter met handicap 3 jaar lang, wekelijks bij een vereniging in zijn of haar buurt kan sporten. De vereniging of sportorganisatie kan dankzij deze bijdrage de meerkosten dekken om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Denk hierbij aan: sport- en spelmaterialen, aanpassingen aan de locatie, speciaal vervoer en het opleiden van trainers en begeleiders.

Sta jij samen met ons als één team achter de sporters met een handicap, zodat we iedereen met een lichamelijke, zintuigelijke en/of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen laten sporten?

 

Hoofd- en naamsponsoren