img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport & Scelta Mushrooms

Scelta Mushrooms werkt graag mee aan een betere samenleving. Met het ontwikkelen van natuurlijke en gezonde producten, maar ook door het ondersteunen van maatschappelijke projecten. Scelta voelt zich sterk betrokken bij mensen met een beperking en is daarom al enige jaren 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport. Het ondersteunt Fonds Gehandicaptensport om de achterstandspositie van de gehandicaptensport in Nederland te verbeteren.

Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap is sporten erg belangrijk. Sport verbetert hun conditie en motorische vaardigheden, vergroot hun sociale netwerk en zelfvertrouwen en zorgt voor een betere deelname aan de maatschappij. Voor Scelta is gehandicaptensport de echte eredivisie. Het wil gehandicapte mensen door middel van sport zelf laten ervaren tot welke grote daden ze in staat zijn.

Scelta Mushrooms verplicht zich jaarlijks tot verstrekking van een bijdrage van 1% bovenop haar totale sportsponsoring budget, deze 1% komt volledig ten goede van de gehandicaptensport. Zo is Scelta al sinds de eerste editie naamsponsor van de G-loop tijdens de Weir Venloop en maakte het in 2011 de rubriek voor de menners aangepast sporten mede mogelijk bij de Menwedstrijden in Horst. Naast deze sponsoring heeft Scelta zich in 2011 ook hard gemaakt voor vijftien lopers met een verstandelijke beperking. Mede dankzij Scelta konden zij samen met hun twaalf persoonlijke buddy’s starten aan de Nijmeegse Vierdaagse.