img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Evenement

Evenement

Venloop: genieten, genieten, genieten

De Venloop is een hardloopevenement dat jaarlijks in maart wordt georganiseerd in Venlo. Het parcours loopt door de straten van groot Venlo. De laatste meters lopen over de sfeervolle Parade met de finish voor het Limburgs Museum. De Venloop biedt naast een halve marathon tevens een parcours van 10 km en 5 km. Daarnaast wil de Venloop ook de jeugd aan het sporten krijgen en in dat kader worden er diverse lopen voor de jeugd in verschillende leeftijdscategorieën geörganiseerd.

De eerste Venloop in 2006 was een overweldigend succes. Met 2.200 deelnemers was het toen al een van de grotere evenementen in de regio. Inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat een vaste plaats op de nationale atletiekkalender heeft gekregen. In 2010 vierde de Venloop haar eerste lustrum. Tijdens deze lustrumeditie stonden er ruim 8.500 lopers aan de start. Tijdens de 7e editie op 25 maart 2012 organiseerde de Venloop het NK halve marathon, dat tevens voor de editie 2013 aan de Venloop werd toegewezen. In 2013 werd tevens voor het eerst een wandeltocht georganiseerd, de zogenaamde Venloop Wandeltocht. Er werd door de 3.000 deelnemers een afstand van 25 km afgelegd. In totaal schreven zich in 2013 20.000 deelnemers in. In 2014 verdubbelde het aantal wandelaars tot in totaal 6.200 deelnemers aan de wandeltocht en bijna 25.000 deelnemers in totaal.

In 2015 was alweer de 10e editie, een mijlpaal voor de organisatie. Ter ere van de 10e editie is de organisatie met ongeveer 50 personen in november 2014 afgereisd naar New York, om daar net als 2004 de NY Marathon te lopen. Op de terugreis van deze marathon ontstond immers het idee voor wat nu de Venloop is. Daarnaast wordt er een jubileumboek uitgebracht over 10 jaar Venloop. Dit jubileumboek kan door de deelnemers besteld worden tijdens hun aanmelding voor de hardloopwedstrijden, wandeltochten en/of rolstoeltocht.

In 2018 en 2019 organiseert de Weir Venloop wederom het NK Halve Marathon. De Weir Venloop 2019 vindt plaats van 27 maart tot en met 31 maart.

Sfeer

De Venloop staat voor genieten en staat bekend om de gezellige sfeer. Langs de kant van de weg staan heel veel mensen die niet alleen familie en vrienden aanmoedigen, maar alle lopers die passeren. Hele straten worden versierd. Net als de lopers wordt het publiek enthousiaster en talrijker. De Venloop beleef je samen!

Hoofd- en naamsponsoren