Hardlopen: Bekijk hier de actuele uitslagen!

Deelnemers Dreamteam 2016-2017

Josée Stienen

Ik ben Josée Stienen, 62 jaar en 40 jaar gehuwd met mijn beste loopmaatje Geert Evers. Tot 15 januari 2012 hebben we samen bijna 100 halve marathons gelopen en 8 hele marathons. Geert was mijn coach en liep altijd samen met mij op om mij te pushen en te hazen. Helaas is Geert op 15 januari 2012 getroffen door een forse hersenbloeding tijdens de Annendaalloop in Posterholt. Hij stimuleert mij nog steeds om te blijven lopen, maar de echte spirit is er uit bij mij om zonder mijn lief te lopen. Ons streven was altijd om halve marathons onder de twee en hele onder de vier uur te lopen. Ik heb alle edities van de Venloop tot nu gelopen, maar onder de twee uur....... het is me 'alleen' niet meer gelukt. Ik hoop door mijn deelname aan het dreamteam een 'boost' te krijgen en als kadootje voor Geert én voor mezelf onder de twee uur te lopen.

Kevin Strijbos

Mijn naam is Kevin Strijbos, 30 jaar, woonachtig in Venlo en al 4 jaar gelukkig getrouwd met Suzanne Strijbos-Hendriks. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als winkelslager bij Specialiteiten slagerij Gielen te Baarlo. Hobby’s zijn hardlopen, wielrennen en F1 kijken.

Dan is het vrijdag ochtend en check je uit gewoonte even je mail. "Pling" 1 nieuwe e-mail, ik klik op inkomende  mail en daar staat het: Venloop - dreamteam. Mijn hartslag gaat meteen een flink aantal slagen omhoog en open vol spanning het e-mailtje, ondertussen temper ik mijn verwachtingen en bereidt mezelf voor op "slecht" nieuws. Maar daar staan de volgende woorden: Goedemorgen Kevin, Graag verwelkomen wij jou bij het Dreamteam 2016-2017!  WOW!! Super blij en vol enthousiasme laat ik het aan mijn vrouw lezen die juicht van blijdschap en dan dringt het pas echt door. Ik zit in het dreamteam!!!

Maar hoe is het zover gekomen? Wat is mijn motivatie geweest? Wat is mijn doel? Als de oproep voor het dreamteam 2016-2017 langskomt op facebook schrijf ik een mail met het volgende: Waarom zou ik het verdienen om deel te maken van het dreamteam? Na al ruim 15 jaar extreem geobsedeerd bezig te zijn met mijn gewicht (lees jojo-en tussen de 105 kg en 80 kg in een half jaar tijd) Met behulp van psychologen, gewichtsconsulent, partner, familie, trainers mijn problemen eindelijk onder controle en na alle "ellende" is het tijd om eens iets leuks voor mezelf te doen. Mijn doel is om gezond en blessure vrij over de finish te lopen, als het kan in een nieuw Pr <1:48 maar dat is niet noodzakelijk.

En nu gaat het beginnen! Samen met mijn mede dreamteam-leden gaan we ieder ons eigen doel nastreven en als een team hier het komende half jaar hard aan werken. Door elkaar te ondersteunen en helpen waar nodig is gaan we samen op 26 maart 2017 ieder ons eigen gloriemoment beleven door over de mooiste finishstraat van Nederland en Belgie te lopen waar we als dreamteam-leden misschien nog wel wat extra vleugels krijgen!

Loes Houben-Heldens

Ik ben Loes Houben-Heldens, 32 jaar, getrouwd met Ruud Houben. Samen hebben we twee prachtige kinderen, Lynn (6 jaar) en Teun (3 jaar).

Zo lang als ik weet is mijn gewicht een struikelblok. Vaak werd tegen mij gezegd: ‘Jij wordt van één suikerklontje net zo dik als een ander van een hele pak’. Doordat ik thuis woonde, bepaalde mijn moeder wat we aten en sportte ik drie keer per week. Hierdoor hield ik mijn gewicht onder controle. In 2004 ben ik op kamers gaan wonen omdat ik ging studeren. Toen ben ik gestopt met sporten en kreeg ik ontzettend veel last van heimwee. Omdat ik een emotie-eter ben, zocht ik mijn troost in eten. En nu was er geen moeder meer in de buurt die erop toezag wat ik at. De kilo’s vlogen er dus ook aan. Zelf ontkende ik dit, woog mezelf niet langer en kocht gewoon grotere kleding. Af en toe deed ik eens een poging om af te vallen door een crash dieet te volgen of ging ik vol goede moed sporten. Dit hield ik vaak niet lang vol.

In 2007 ben ik gaan samenwonen met mijn huidige partner. Ik had mijn eigen plekje gevonden en voelde me thuis. Toen kwam ook het besef hoe erg ik mijn gewicht uit de hand had laten lopen.  Nu moest ik toch echt de strijd tegen de kilo’s aangaan. Dit ging met vallen en opstaan. Ook tijdens mijn zwangerschappen werd ik geconfronteerd met mijn overgewicht en vooral tijdens de laatste zwangerschap ben ik veel kilo’s aangekomen.

Door de kinderen besefte ik des te meer dat ik iets aan mijn gewicht moest doen. Ik wil graag een gezonde, fitte en fanatieke moeder zijn. Ik heb veel verschillende dingen gedaan op het gebied van voeding en sporten waarmee ik redelijke resultaten behaalde. In 2015 heb ik een voor mij ontzettend moeilijke stap gezet. Ik heb me aangemeld bij Anytime Fitness Sevenum. En ik kan wel zeggen dat ik een behoorlijke angst had voor de sportschool. Gelukkig voelde ik me snel op mijn gemak. Door de begeleiding van een trainer en een gewichtsconsulente aldaar, heb ik enorme stappen gezet. Maar toch stond het resultaat niet in verhouding tot mijn inspanning. Begin van dit jaar leidde dat zelfs bijna tot een burn-out.

Tijdens gesprekken bij de huisarts werd me duidelijk dat ik leid aan morbide obesitas. Dit heeft me erg diep geraakt. Samen met de huisarts kwam ik tot de conclusie dat ik een tweetal keuzes had, accepteren en loslaten óf een traject bij het Obesitas Centrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Voor mij was dit niet echt een keuze.

Op 30 maart 2016 heb ik mijn screening gehad bij het Obesitas Centrum van het Catharina ziekenhuis. Deze screening werd gedaan door een diëtiste, verpleegkundige, fysiotherapeut en psycholoog.  Mede doordat ik al zoveel bezig was met gezonde voeding en sporten, kreeg ik direct een ‘go’ voor de operatie. Ik hoefde geen voortraject te doen. Op 12 mei 2016 heb ik mijn gastric bypass gekregen. Dit was de start van mijn ‘nieuwe leven’! Ik was snel en goed hersteld. Inmiddels ben ik ook met heel veel plezier aan het sporten. Het traject bij het Obesitas Centrum duurt nu nog 4,5 jaar waarbij ik begeleid word door de chirurg, diëtiste, verpleegkundige, fysiotherapeut en psycholoog. Verder heb ik dichter bij  huis nog de begeleiding van een geweldige gewichtsconsulente voor de extra ‘stok achter de deur’. In de eerste vier maanden ben ik 28 kilo afgevallen. Ik ben weer in staat om de dingen te doen die ik wil (sporten, in de achtbaan, schommelen met de kids, onze jongste leren fietsen, enz.)! Mijn kwaliteit van leven is al zo vergroot en ik ben pas 4 maanden onderweg. Ik sta 1000% achter mijn beslissing! Voor mij is de gastric bypass een hulpmiddel. Mijn levensstijl is en wordt aangepast waardoor ik een gezond leven tegemoet kan zien!

Mijn ultieme doel is dat ik op 26 maart 2017 de Venloop (5 km) kan lopen! Als me dit lukt, heb ik definitief mijn ongezonde leven achter me gelaten!

Nancy van Boekholdt

Mijn naam is Nancy van Boekholdt, 38 jaar en woonachtig in Tegelen. Ik heb al langer de droom om te gaan hardlopen maar op een of andere manier komt er steeds wat tussen. In juli/ augustus 2014 had ik besloten om eens door te zetten en er eens goed voor te gaan. Echter werd ik in augustus 2014 getroffen door een hartstilstand. Ik heb drie dagen in coma gelegen en na twee weken mocht ik naar huis.

Sindsdien probeer ik het sporten op te pakken, maar het valt me zwaar omdat ik het vertrouwen in mijn lichaam verloren ben. Ik heb me dan ook opgegeven voor het dreamteam met de droom om eindelijk eens mee te doen aan de Venloop en daarmee ook het vertrouwen in mijn lichaam terug te krijgen. Ik heb er enorm zin in!!

Pascal Aengenend

Mijn naam is Pascal Aengenend, 40 lentes jong en geboren en getogen in Tegelen. Twaalf jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen mede door de Venloop. Na een zware operatie aan mijn rug in 2004, ben ik na een lange revalidatie langzaam begonnen met hardlopen wat ik heel wonderbaarlijk vond. Voor mijn operatie kon ik namelijk nog geen vijftig meter lopen zonder pijn.

Helaas heb ik nooit echt de drive gevonden om na de Venloop door te blijven lopen, waardoor ik de jaren erna door een te slechte voorbereiding vaak geblesseerd of helemaal niet aan de start verscheen. Ik hoop door middel van het Dreamteam de drive en motivatie te vinden om een keer echt goed getraind aan de start te verschijnen en ook daarna door te blijven lopen.

Ik ben tot op het bot gemotiveerd, nu ik deze kans van de Venloop gekregen heb om me bij het Dreamteam te voegen en hoop dat ik eindelijk eens kan genieten van dit waanzinnig evenement in plaats van af te zien, of naast de kant te kijken.

Aanmelden nieuwsbrief Venloop

Over welk onderwerp wilt u informatie ontvangen?
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.