img-agendaimg-mailTekengebied 1Combined Shape

Blog Dreamteam

Blogs Dreamteam 2018-2019

Blog Kelly - deelnemer - 05-12-2018

Overwinning!

De eerste 5 km hardlopen is een feit. Ik ren, iets wat ondenkbaar was toen ik op 8 september de eerste keer de renbaan op stapte. Het waren pittige maanden waarin ik me regelmatig af vroeg waar ik mee bezig was. Wat heb ik vaak voor het hek van de renbaan gestaan met de neiging om me weer om te willen draaien.

Het zat in mijn hoofd en soms ook in mijn onwillig lijf. Iedere keer als ik de drempel over kwam was daar het team. Een hecht team met stuk voor stuk kanjers en geweldige trainers. Iets waarvan ik zeker ben dat ik dit straks ga missen, maar daar ga ik nu nog niet aan denken.

Ik ben nog steeds dankbaar voor de kans die ik gekregen heb. Ik heb deels mijn doel al bereikt, ik voel me weer gezond en fit en het kan alleen maar beter worden. Op naar de Venloop. Ik ben er klaar voor!

Blog Nathalie - deelnemer - 28-11-2018

We zijn nu een kleine 3 maanden onderweg met de voorbereidingen op de Venloop 2019. Ik train zelf voor de 5 km. Dat vind ik om mee te beginnen meer dan genoeg.

De trainingen zijn begin september gestart. Dit was 4 maanden na mijn bevalling en dat merkte ik in het begin ook wel. Inmiddels ben ik wat gewend aan het trainen en reageert mijn lichaam er ook beter op. Na ongeveer 4 weken trainen ontwikkelde ik helaas een blessure aan mijn knie. De welbekende lopersknie kwam voorbij en dat zorgde ervoor dat ik 3 weken rust moest inbouwen. Dit is natuurlijk niet iets dat je wil zo kort na de start maar het was niet anders. Inmiddels gaat het stukken beter en kan ik ongeveer 3 km lopen.

De grootste overwinning voor mezelf is nu al dat ik met plezier thuis mijn hardloopkleding aan doe en lekker een rondje ga lopen. Ik hoop dit vast te houden want dat is mijn absolute doel! Op naar de Venloop op 31 maart 2019!

Blogs Dreamteam 2017-2018

Blog Audrey - deelnemer - 03-04-2018

We are the champions, we are the champions

Toen we in September voor de 1e keer bij elkaar kwamen als dreamteam, was daar al meteen de “klik”. Wat een groep superlieve mensen, met elk zijn/haar eigen verhaal en een droom waarom ze bij het Venloop Dreamteam wilden komen.

Bijgekomen van de eerste kennismaking, gingen we gelijk woensdag van start met de trainingen. Daar waren ook Irus en Henk (twee top trainers, die ons door weer en wind, tegenslag en voorspoed aan het lopen hebben gehouden). Een ieder mocht zijn droom uitspreken, de een wilde 5 km, de ander misschien als het echt goed zou gaan wel de 10 km. Er waren er zelfs bij die droomden van een halve marathon (en zelfs daar nog 40 km bij lopen op zaterdag).

De acht Dreamers werden verdeeld in trainingsgroepjes en voorzichtig werden de eerste meters afgelegd op de baan. Sommigen waren meteen enthousiast, een ander had toch wel last van spierpijn, de app-groep begon al overuren te maken. Het trainen verliep voor de meeste Dreamers voorspoedig en de afstanden of te behalen eindtijden werden bijgesteld. Helaas kregen we ook te maken met ziektes en blessures waardoor sommigen trainingen moesten overslaan of een bezoekje aan de fysio moesten brengen. Maar via de app werden er dan bemoedigende woorden gestuurd, zodat de Dreamer niet opgaf!

Na de lange donkere wintermaanden was het ineens februari! Tussen het trainen door werd er Vastelaovend gevierd (natuurlijk gaan we op tijd naar bed want de beentjes willen rusten). Er heerste in die tijd ook een heftig griepvirus en hoe hard we ook liepen, niet iedere Dreamer was snel genoeg om het virus voor te blijven. Dat werd verplicht rust houden en hopen dat de conditie niet al te snel achteruit zou gaan, want de volgende maand was het al zo ver..

Voor we er erg in hadden was het 23 maart, onze laatste teambespreking deden we bij de pasta party in het paviljoen. Er was nog wel een en ander te bespreken, want ineens waren we een van de laatste die naar huis gingen.

Zaterdagmorgen 24 Maart
De eerste Dreamers staan aan de start van hun Venloop-droom: Grietje start op de 10 kilometer en Juul gaat haar uitdaging beginnen met de 40 kilometer wandeling. ’S middags hebben deze twee toppers hun Venloopmedaille binnen.

Dan is het tijd om de klok te verzetten. Da’s mooi, want de andere Dreamers willen nu nog maar één ding: starten op hun afstand en hun droom verwezenlijken.

Zondagmorgen 25 Maart
Roos en René gaan samen met trainer Henk de 5 kilometer wedstrijd doen. Een week voor de venloop was het nog onzeker of deze Dreamers überhaupt konden starten vanwege blessures. Theo, ofwel opa Thei, besluit ’s morgens nog met de dochter de 5 km als warming up te lopen.

Claudia en Irus lopen de 10 kilometer wedstrijd. Claudia, die begon bij het Dreamteam en ging voor de 5 km en heel misschien zit de 10 km er wel in! En of die 10 erin zat...

Sandra, Theo, Juul en Audrey vormden samen het halve marathon trainingsgroepje. Bij Sandra was er lichte paniek, ze was haar oordopjes kwijt!! Gelukkig heb je tijdens de venloop geen eigen muziek nodig en liep ze een toptijd.

Theo ging (net als bij de trainingen) als een speer, maar dat kwam natuurlijk ook door de warming up bij de 5 kilometer.

Audrey vond het maar allemaal erg spannend en de zenuwen sloegen toe.. maar eenmaal gestart, begon het genieten tot aan de finish.

Juul had zaterdag al 40 kilometer gewandeld en liep nog “even” de halve marathon.

Zondagavond, het moment waar we allemaal zo naar toe hebben geleefd:  alle Dreamers met de Venloop 2018 medaille. Wat waren en zijn we allemaal “gruuëts” en trots op onszelf en zeker op elkaar!!

SAMEN hebben wij ons doel bereikt.

Nu, een week later is de app nog steeds overactief, want wat wij hebben opgebouwd in de maanden is nog niet klaar, wij gaan door… Dreamteam 2.0. Maar zonder de top trainers Irus en Henk en coördinator Henk was ons dreamteam avontuur zeker anders gelopen, nogmaals BEDANKT. Ook wil ik (en dan spreek ik voor alle Dreamers) via deze weg nogmaals iedereen binnen de venloop organisatie bedanken, die ervoor gezorgd heeft, dat wij dit jaar met elkaar het DREAMTEAM mochten vormen. Bedankt voor alles wat we het afgelopen halfjaar samen mochten beleven. Alles was van begin tot einde goed geregeld en waren er vragen vanuit het dreamteam, dan werden deze snel beantwoord.

Hopelijk blijft het Dreamteam nog lang onderdeel van de Venloop, en mogen jullie nog heel veel Dreamers begeleiden naar de prachtige finish op de parade.

Dromen.. durven.. DOEN!

Blog Rene Joosten - deelnemer - 11-03-2018

Het is alweer een hele tijd geleden toen ik de oproep zag op Facebook over het Venloop Dreamteam..

Ik moet wel zeggen dat ik versteld stond toen ik te horen kreeg dat ik geselecteerd was voor het Dreamteam… ik moet zeggen het was spannend en ik wist om eerlijk te zijn nog niet 100% wat het Dreamteam nu precies inhield.. en kon eigenlijk niet wachten om het uit te vinden.

In september was het dan eindelijk zover, de kennismaking met het totale team en de organisatie… ik moet zeggen ik stond wel versteld van de verhalen van alle teamgenoten.

Na de kennismaking begonnen snel genoeg de testen en de training. Het team werd al snel in tweeën gedeeld. Waar ik dacht dat ik een redelijke conditie had, zeiden de testen bij Vividus toch heel wat anders. Maar goed de trainingen waren begonnen en in het begin was het heel zwaar en afzien. Na een tijdje trainen ging het best lekker. Samen met mijn teamgenoten ging het kei goed en werden er doelen bij gesteld..

Door de positieve instelling en motivatie van Henk gingen we met stappen vooruit! Persoonlijk ging het met mij ook heel lekker.. het ging zo lekker dat er grenzen verlegt werden..

Na een tijd kwamen er toch wat lichamelijke klachten. Vooral de rug begon op te spelen en of het nu komt door toch over de grens te gaan of niet, ik moest een paar weken rustig aan doen en stoppen met trainen. Natuurlijk was dat best wel een klap in het gezicht, maar goed, van helemaal opgeven was nog geen sprake.

Na een tijdje niet te hebben getraind ging het weer beter dus dacht ik, we beginnen gewoon weer tegen wat adviezen in. Het trainen ging weer goed en snel was ik weer op schema, maar om het doel de 10 km te halen moest er een schepje boven op..

Helaas begon een paar weken voor de Venloop de rug weer op te spelen, waardoor ik weer moest stoppen met lopen. In eerste instantie moet ik eerlijk bekennen dat ik door de pijn en tegenslagen een beetje de motivatie kwijt ben geraakt om door te gaan. Ik had het bijltje er al bij neergegooid en zou helemaal niet lopen.

Afgelopen zaterdag heb ik toch besloten om de 5 km te gaan doen samen met Roos en Henk.. Met de motiverende instelling van Henk en de positieve kracht van Roos gaan we het gewoon doen als een echt team..  Ons loopmaatje Claudia die wel de 10 km gaat halen, zijn we uit het oog verloren maar die mag bijzonder trots zijn, heel veel succes…. Iedereens steun en toeverlaat Grietje die al eerder moest stoppen gaat wandelen, wens ik heel veel succes. Sandra, Theo, Au3 en Juul gaan de halve marathon doen en wens ik ook heel veel succes…

Medeloper en lid van de organisatie Henk Houthooft, bedankt voor de gezelligheid. Last but not least Irus. Ik vergeet jou echt niet ook jij bedankt voor alles! Ook jij hebt me er doorheen gesleept op moeilijke momenten..

Dreamers en organisatie bedankt! Ik had het avontuur voor geen geld willen missen!

Blog Audrey - deelnemer - 01-03-2018

De Vastelaovend is veurbeej. We hebbe gedanst, gefeest, gedronken en gesprongen en tussendoor auch nog os hardlauptrainingen gelaupe en den..

Slik, dan komt het toch wel heel erg dichtbij! Lig je met een griep(je) in bed en is je energielevel gedaald tot ver beneden het nulpunt, krijg je een enthousiast berichtje: wil iedereen voor vanavond doorgeven welke afstand hij/zij wil gaan lopen bij de Weir Venloop 2018.

Euh, mijn 1e gedachte op dat moment: doe maar de Bambinoloop 500 meter. Ik over een maand de halve marathon lopen? Geintje..

Maar nog twee dagen gevochten tegen de griep en gelukkig als winnaar uit de bus gekomen, ben ik er helemaal klaar voor om de laatste loodjes samen met het geweldige Venloop Dreamteam aan te gaan. Helaas loopt het Venloop Dreamteam avontuur niet voor elke Dreamer voorspoedig en hebben sommige hun droom al aangepast naar wat wel haalbaar is..

De inschrijving van de Weir Venloop is inmiddels gesloten, de definitieve afstand is doorgegeven en nu begint het echt te kriebelen, het wordt serieus!

Volgende week zondag lopen we samen met het Venloop Dreamteam de Voorjaarsloop (alhoewel met de voorspelde temperatuur, een winterloopje). Enkele Dreamers lopen de 15 km en enkele lopen mee op de 7.5 km route.

Vandaag precies nog vier weken tot de venloop 2018. We kunnen streepjes gaan zetten, aftellen! De 21.0975 meters die ik mag gaan afleggen bij de Weir Venloop komen nu wel heel dichtbij.

Mijn testrondje (na mijn weekje griep) ging met de nodige spanningen. Kan ik het nog? Werken de spieren mee? Hoe is het met de conditie? Het viel ondanks de koude wind niet tegen en heb ik alweer de eerste kilometers gelopen met een goed gevoel.

Hopelijk zijn de weergoden komende weken goed gehumeurd en kunnen we fanatiek blijven trainen. Nog steeds dankbaar dat ik ben uitgekozen voor dit geweldige team: het Venloop Dreamteam!

Blog Claudia Gerards - deelnemer - 25-01-2018

En dan is het zondag 7 januari, de laatste dag van mijn vakantie. Heerlijke vakantie. Lekker ontspannen en genoten van mijn kinderen, partner en familie. En natuurlijk de dag van mijn allereerste hardloopwedstrijd. Om kwart over tien staat Audrey voor mijn deur en rijden we samen naar de Boekend. Daar aangekomen halen we ons startnummer op, ik heb nummer 24. Dan komen de andere Venloop Dreamteam-leden binnen en gaan we ons samen opwarmen. Wat ook wel nodig is, het is ijskoud buiten, brrr. Dan wordt het langzaam tijd om richting de start te gaan. Daar sta ik dan samen met trainer Henk. Te wachten totdat het startschot valt en dan is het zover, de wedstrijd begint. Ik begin met rennen, te hard in het begin, dus het tempo wordt iets lager en dan zie ik al een bord voorbij komen met 1 km. Het gevoel van wedstrijd lopen is toch wel anders dan een training. Het is koud, echt koud. Maar langzaam krijg ik het warm, warm van het hardlopen en van de spanning. Dan zitten we op 3,6 km en krijg ik pijn in mijn linkerzij. Ik baal ontzettend! Nog nooit gehad, maar ik geef niet op. Mijn eerste wedstrijd die loop ik uit, hoe dan ook. De pijn wordt niet minder, maar de drive wordt meer om hem uit te lopen. Dan zegt Henk “om de bocht is de finish”. Ik haal alle kracht uit mezelf en loop door, dan kom ik de bocht om en zie de finish en mijn partner. En dan.... ik heb het gehaald, gelukt, yesss I did it! Dankzij Henk zijn motiverende woorden heb ik deze wedstrijd in een geweldige tijd gelopen. Op naar de volgende wedstrijd.

We zeen ôs.

Blog Audrey Smits - deelnemer - 15-12-2017

De Venloop droom wordt heel langzaam werkelijkheid...

En toen waren we al halverwege onze droom: de Weir Venloop 2018 uitlopen en het liefst ook nog de halve marathon. Honderd dagen zijn we een team, maar in gedachte lijkt het veel langer. Wat zijn we een leuk clubje samen en wat hebben we al veel meegemaakt in de 100 dagen. Helaas blessures en ziekte, maar ook mooie overwinningen bij de Bridge to bridgeloop. Samen staan we sterk en motiveren we elkaar als iemand even een dipje heeft..

Nu ik deze blog schrijf hebben we nog honderd dagen tot de Weir Venloop en er moet nog veel gebeuren, maar ik geloof dat mijn droom steeds meer werkelijkheid begint te worden. Het trainen begint resultaten te geven, mijn blessure ben ik (grotendeels) de baas geworden en ik sta te popelen om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Alleen hadden ze er bij de inschrijving niet bij verteld dat een deel van de training in de herfst zou zijn… maar zoals de wijze woorden zeggen: een harde regenbui is de voorbode van de heerlijke warme douche die je na het trainen hebt. En wat geeft het een extra kick als blijkt dat je toch je rondje kunt lopen, terwijl het gesneeuwd heeft en het glad lijkt..

Inmiddels stroomt het hardloopvirus weer heel hard door mijn lijf en trainen we in de sneeuw en zelfs als het met bakken uit de lucht valt…en dan ook nog zeggen dat je genoten hebt van de training!

Nog honderd dagen.. plannen worden gesmeed. Wie gaat er met welke wedstrijden meedoen en welke afstanden gaan we dan lopen?

Nu nog even genieten van de laatste dagen van 2017, waar uitgestippeld wordt wanneer we kunnen trainen met de Kerstdagen en oud & nieuw. En dan is daar 2018..  ons jaar.. ons Venloop jaar… dromen durven DOEN!

Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen en een sportief 2018.

Blog Claudia Gerards - deelnemer - 12-12-2017

Op maandag 4 september was het zover, kennismaken met de andere Venloop Dreamteamleden, trainers en het bestuur van Stichting Venloop. Jaaaa, ik mag meedoen met het Dreamteam, ik hoor erbij!

Het was erg spannend. Ik had kriebels in mijn buik. Wat voor mensen zouden het zijn? Zijn ze aardig? En meer van dat soort vragen die door mijn hoofd spookte. Ik kwam binnen en werd gelijk door het bestuur op een ontspannen manier ontvangen en ook de andere Dreamteamleden waren leuk. Eerst mocht iedereen zich voorstellen, ieder zijn of haar eigen verhaal.

Hier begon mijn avontuur, om samen met het Venloop Dreamteam mijn doel werkelijkheid te laten worden, de 5 km bij de Weir Venloop.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en moet ik mijn doel bijstellen, het worden geen 5 km maar de 10 km tijdens de Weir Venloop.

Mijn trainingsschema is inmiddels aangepast. Ik train nu voor de 10 km, wat een heerlijk gevoel. Mijn eerste wedstrijd staat gepland op 7 januari, spannend. Ik loop dan de 5 km, eerst maar eens het gevoel van een wedstrijd ervaren en dan op naar de volgende.

Het is een geweldige ervaring, met geweldige mensen om me heen. Iedereen helpt en steunt elkaar.

Groetjes en we zeen ós!

Blog Juul Ophelders - deelnemer - 5-12-2017

Nog 16 weken dan staan we aan de start van de Weir Venloop 2018. Een hele bijzondere Venloop waar wij zo ontzettend hard voor aan het trainen zijn.

Toen ik bericht kreeg dat ik bij het Venloop Dreamteam hoorde dacht ik waar ga ik aan beginnen. 40 km wandelen en 21 km hardlopen. Maar nu zijn we bijna 3,5 maand onderweg en wat vind ik dit leuk! Elke zaterdag, maandag en woensdag die hardloopschoenen aan en gaan. Hoe fijn is het om te merken dat ik steeds beter en makkelijker kan hardlopen.

Ondertussen al de 10 km in Eindhoven gerend en de 5 km bij de Bridge tot Bridge Run in Venlo. En dat in tijden die mijn horloge niet kende en waar ik erg blij van werd. Maar dan ineens maak je tijdens de training een sprongetje en pats hoor je in je kuit. Helaas twee weken verplichte rust terwijl je net helemaal in de Dreamteam-flow zit. Verplicht rust dat kende ik nog niet, maar ik heb me er toch maar aan gehouden om mijn verdere voorbereiding niet in de weg te zitten. Maar nu ik dit schrijf zit ik in de trein naar Berlijn om daar een lang weekend te genieten. Geen hardloop training, maar wel veel kilometers in de benen, want mijn mede Dreamteam genoot heeft mijn verteld dat die marathon heel leuk is en dat we ambitie moeten houden. Dus Sandra, na de finish op 25 maart wordt het volgende doel gesteld.......

Vanochtend was het de eerste winter vries training brrrrr.  In de groepsapp wordt al gevraagd of de baanverwarming aan kan. Maar na 2 kilometer lopen hebben we die al niet meer nodig. Een tocht via Tegelen en door het Joamerdal maakt het dat we 11 kilometer later weer terugkomen en Sinterklaas en zijn Pieten zijn langs geweest voor onze trainers. Want wat moeten wij zonder hun, hun geloof in ons, hun motivatie.

Wij gaan gewoon door met onze trainingen en af en toe wedstrijdloopjes. Maar vooral in het geloof in elkaar, bij de een gaat het wat makkelijker dan bij de ander. De opbeurende appjes en woorden elke week doen goed. Want hoe dan ook over 16 weken staat ons VENLOOP DREAMTEAM op de finish bij de Weir Venloop.

Voor iedereen alvast fijne feestdagen en een sportief en gezond 2018.

Blog Sandra Kleuskens - deelnemer - 21-11-2017

Ik begin er vertrouwen in te krijgen!!!
Het begint serieus te worden, de tijden, afstanden ik merk het aan alles. En zoals Henk de laatste training zei; “Tot nu toe is het spielerei geweest het serieuze werk gaat binnenkort beginnen”!

Maar dat is ook mijn bedoeling. 10 km weet ik dat ik die kan lopen, maar voor mij lag toch echt de uitdaging op de halve marathon. En het mag pijn doen onder de training, ook weer wijze woorden van de trainer. En zo is het ook, maar ik wil het!!! En ik blijf hopen dat ik er zonder blessures doorheen kom. Laatst heb ik gelezen dat de meeste blessures komen zodra je 30 km per week gaat trainen.

Afgelopen zondag was de Zevenheuvelenloop. Patrick (echtgenoot) had me al eens gevraagd of ik hier niet aan mee wilde doen. Ik zei “willen wel, maar daar ben ik nog niet klaar voor”. 15 km rennen en dan ook nog heuvel op en af!!! Patrick raakte vorige week geblesseerd aan zijn hiel, hij besloot zaterdagavond om niet mee te doen, dus er was een startbewijs over!! Ik advies gevraagd aan trainster Irus, maar het antwoord duurde lang, ik denk dat ze dansen was. Ik de hele nacht wel..niet…wel.. niet.. Half vier ik was inmiddels weer wakker, *pling* een appje van Irus!!

Ze schreef als het goed voelt moet je zeker mee doen… Toch nog door gegaan met twijfelen. Patrick had al lang gezegd het wel meeviel met die heuvels. Nog even advies aan mijn Dreamteam-maat Theo vragen en hij zei dat het ook best te doen was. Na nog honderd keer “ja” en “nee” tegen mijzelf te zeggen, heb ik ’s morgens om 8.30 uur besloten dat ik mee ging doen.

Dus om 11.15 uur in de trein naar Nijmegen. Natuurlijk wel een beetje gespannen, maar eigenlijk viel het wel mee. Ik had er zelfs zin in.

Ik mocht in het gele startvak. Die tijd zou ik nooit kunnen rennen, ik mocht al om 13.30 uur starten. En wat heb ik lekker gelopen! Mijn benen voelden perfect en mijn ademhaling zat goed. Ik heb genoten van het begin tot het einde. Ik heb hier stukken fijner gelopen dan in Zuid- Afrika. Daar kwam ik duizelig de finish over. Deze loop zal op mijn lijstje blijven staan. En 15 km komt al dicht in de buurt van de halve marathon. Ik was ook erg tevreden met mijn tijd van 1.35 uur.

Wat een energie krijg je van zo’n wedstrijdje lopen. Allemaal dankzij het Venloop Dreamteam anders had ik hier dit jaar niet gestaan op de Zevenheuvelenloop. Nog steeds dankbaar dat ik dat allemaal mee mag maken!!

Blog Sandra Kleuskens - deelnemer - 17-10-2017

Hier is ie dan mijn eerste blog. Graag wil ik mijn belevenissen met jullie delen. In Zuid-Afrika heb ik de 10 km gelopen tijdens de marathon van Pretoria (hoofdstad). Eerst de site gecheckt over het parcours daar stond toch echt een flat parcours, dus dat moest te doen zijn.

Tien dagen voor de run zijn wij vertrokken naar Zuid-Afrika om ook nog iets te bekijken van dit mooie land. Om 6.00 uur ben ik naar de start gelopen wat een drukte zeg. Ik hoefde van tevoren geen tijd door te geven, dus startvakken waren er niet. Het stond bomvol, mensen sloten maar aan. Ook op de stoep langs de weg. Ik dacht al moet dat zometeen allemaal tegelijk over de start???

En ook na de start zag ik tot mijn grote schrik de weg flink omhoog gaan (ik had toch iets gelezen over een vlak parcours…help..). Maar ik had er nog evengoed zin in. Het voelde allemaal lekker, ik had zin om te rennen. Daar klonk het startschot en ja hoor de menigte op de stoep propte zich ook nog even tussen ons door. Ennnnn wandelaars liepen gewoon tussen ons in, het was dus een mix van hardlopers en wandelaars. Beetje vreemd. Nog iets typisch, heuvel op liepen de meesten.

Al snel kwam ik er dus achter dat het geen makkelijk uurtje ging worden. Berg af probeerde ik mijn benen vooruit te gooien en weer proberen mijn ademhaling rustig te krijgen (zoals ik dat geleerd had van trainster Irus). Onderweg stond er ook maar twee keer een bordje met de afstand op vier en acht kilometer. Normaal lukt het mij redelijk om vlak te rennen en energie te verdelen, maar door de heuvels en die verschillende tempo’s van mijn medelopers vond ik dit deze keer lastig.

Dranghekken kennen ze daar ook niet. Overal stonden mannen met rode vlaggen die het verkeer tegen hielden, maar af en toe kwam het ook voor dat wij even moesten stoppen en dan ging het verkeer van de driebaansweg gewoon even voor. We moesten dus gewoon even onze race pauzeren (ook nog nooit meegemaakt). Drankposten waren er twee. Je kon kiezen uit zakjes water (heel fijn), of  een bekertje cola!! Daar kwam dan het bordje 8 KM. Eigenlijk was het allemaal nog wel te doen. En daar kwam er weer een, een heerlijk heuveltje, toen de heuvel naar beneden ging dacht ik die benen naar voren gooien en hup richting finish!!! Maarrrrrr als je denkt dat je er bent, ben je er geweest…. heb ik weleens ergens gehoord. Het laatste stukje was echt zwaar en verder dan ik dacht,  daar zag ik het toch echt…FINISH!!!... Ik heb het gered!! Snel de medaille ophalen en naar de mannen die waren nog bezig aan de marathon. Na afloop was het er een gezellige boel met veel braai (BBQ) en Afrikaanse muziek. Al met al was het een erg leuke ervaring!

 

Blog Audrey Smits - deelnemer - 12-10-2017

Dromen.. durven… DOEN!  Mijn favoriete (hardloop)spreuk..

Al ruim een half jaar geblesseerd, droomde ik toch wel weer van het “gewoon” hardlopen, zonder pijn, heerlijk in de buitenlucht en niet bij de fysio op de loopband. Net op het moment dat ik van de fysio “groen licht” kreeg om het hardlopen weer heel langzaam op te pakken, zag ik op Facebook de oproep voor leden van het Venloop Dreamteam. Ik heb er een nachtje over geslapen. Getwijfeld. Zouden ze mij bedoelen? Zou ik een geschikte kandidaat zijn? Zou ik het durven om me op te geven, en daar mee te doen?

Na enkele spannende weken, was daar het mailtje..  ik mocht samen met zeven andere enthousiastelingen deelnemen aan het dreamteam 2018. Nu kon het DOEN beginnen… 

De eerste kennismaking met de andere dreamteamleden vond ik persoonlijk erg heftig, ieder zijn eigen verhaal, waarom hij/zij met het Venloop Dreamteam op weg wilde naar de VENLOOP.

Fanatiek werd er gezamenlijk gestart met de trainingen op woensdag en zaterdag. Vaak is het droog en schijnt de zon, maar soms krijgen we al een heerlijk voorproefje op de douche en worden we tijdens de training “naat wies oppe ongerboks”.

Inmiddels hebben we allemaal onze eerste conditietest gedaan en ons uit de naad gewerkt om toch wel een goed resultaat te behalen.. bij de een lukte dat iets beter dan bij de ander…

Het was even afwachten hoe het met mijn blessure zou gaan, zou ik inderdaad al de trainingen mee kunnen doen, of zou het weer erger worden? (dat onzekere gevoel, ik hoop er heel snel vanaf te komen)

Ik kan nu naar een paar weken wel zeggen dat het gelukkig de goede kant opgaat en afgelopen zondag heb ik na bijna 1 jaar weer een wedstrijd gelopen. Samen met mijn dochter van 10 jaar heb ik in Eindhoven de IAK Cityrun gedaan. Wat was het fijn om weer in het startvak te staan, heerlijk die kriebels in de buik. Onderweg kwam de onzekere ik weer boven en dacht ik mijn blessure weer te voelen. Gelukkig had ik mijn personal coach bij mij, die me vanaf de 3.5 km er doorheen heeft gesleept. Samen hebben wij de 5 km gelopen in een tijd van 34.47 minuten.

Door de trainingen en deze geweldige dag heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn lichaam! Zo blij dat ik “gewoon weer” die 5 km heb gelopen.

Samen met een paar Dreamteamleden staan we ingeschreven voor de B2B loop op 22 oktober a.s. De komende weken wordt er weer hard getraind, zodat we daar met veel plezier en met een grote glimlach over de finish kunnen komen..

Dromen.. durven… DOEN!!

Samen op weg naar de Weir Venloop 2018

Blogs Dreamteam 2016-2017

Blog Henk ten Have - trainer - 8-03-2017

TRUUK-kieke.
Eind september 2016 werd de groepsapp Dreamteam operationeel en vanaf die tijd zijn honderden apps verstuurd. Een terugblik.

Oktober 2016:
Loes 31,8 kg afgevallen 1e doel bereikt
Kevin 5 km Oceloop in 20 min en 30 sec  pr
Josée, Kevin en Pascal testen de kwaliteit van de Petatte en Biette bij een verdwaalde dl training die een echte trail werd met dank aan trainer Irus…..
Josée en Kevin lopen de 10 km Bridge to Bridge. Jose 2e plaats in ruim 56 min en Kevin 42.39 min pr
Dreamteamleden ondergaan testen bij Vividus met zeer uiteenlopende resultaten.
Hartslag Nancy veel te hoog
Resultaten vallen Loes en Nancy tegen……. Geduld hebben en kijken waar we eind maart 2017 staan!

November 2016:
Pascal is eind oktober geblesseerd geraakt en kan de eerste weken van november niet meetrainen
Loes heeft doelstelling van de artsen in het Catharine ziekenhuis voor het 1e jaar in 6 maanden al gehaald. Nog ongeveer 10 kg afvallen!
Nancy en Loes glansrijk 1e testloop gehaald: 2 rondes om Vrijenbroek 3460 meter in 13.30 min
Josée loopt een trailrun
Informatie bijeenkomst over voeding vanuit Vividus gehad en aansluitend getraind
Dreamteam ontvangt van het bestuur van de Weir Venloop de nieuwe Dreamteamjassen en Venloop handschoenen

December 2016:
Trainingen worden steeds beter verwerkt inclusief de spierpijn van de krachtoefeningen
Pascal weer geblesseerd….
Venloop shirtjes 2017 ontvangen
Kevin loop een pr 10 km 39.46 min en op de 5 km in 19 min
Nancy geblesseerd en een paar weken niet trainen
Loes geblesseerd maar valt gelukkig mee 10 dagen rust
Loes duikt onder de 90 kg

Januari 2017:
Bijna iedereen fit voor deelname aan Nieuwjaarsloop Orion maar helaas werd de wedstrijd afgelast door gladheid
Weer 2 weken gedwongen rust voor Nancy
Leuke bijenkomst gehad bij Omroep Venlo waar wij live in de uitzending kwamen.
Helaas eindigde het bezoek voor Nancy in een kater….61 euro parkeerbon bij Nedinsco
Loes loopt 6 km in 45 minuten en inmiddels 45 kg afgevallen!!

Februari 2017:
Hele maand heeft iedereen goed kunnen trainen.
Dreamteam logo’s worden door Tattoo Pascal aangeschaft en door de leden op de Venloop 2017 shirts gestreken
Sneeuwtraining in ’t Jaomerdal gedaan
Kevin stuurt foto van enkele jaren geleden (ruim 100kg) en foto van nu (71 kg) waarna Loes ook haar foto’s doorstuurt met aantekening: “Zoek de verschillen”
Pascal krikt de omvang van zijn dl omhoog wat de nodige spierpijn oplevert.
Twijfel bij Nancy: “kan ik het wel aan om 10 km Venloop te doen of kan ik beter voor de 5 km gaan?”
Venloop Fotograaf Ted Boots maakt foto’s van een baantraining
Leuke familietraining op de baan gehad met het team, maar ook met  gezinsleden, kinderen en/of partner.

Maart 2017:
In de eerste week van maart training gedaan in Grathem waar Josee woont.
Josée komt elke week 2x naar Venlo om te trainen en daarom bezocht het Dreamteam Grathem.
Ik heb daar kennis gemaakt met Geert, de man van Josee. Dit bezoek heeft me geraakt.
Geert en Josée hebben samen heel veel getraind en meer dan 100 halve marathons gerend. In 2012 kreeg Geert tijdens een halve marathon een hersenbloeding en is sindsdien afhankelijk van de rolstoel. Geert lag op een ligstoel en een gesprek loopt moeilijk. Om 09.30 uur vraagt Geert hoe laat het is. Het was 3 minuten voor half tien. Geert: “Hup, jullie gaan nu trainen”. Geert steunt Josée heel erg en Josée verzorgt Geert zeer liefdevol. Ik kan me nu nog meer de motivatie van Josée voorstellen om de halve marathon bij de Weir Venloop te lopen. Ik hoop dan ook dat de opkomende blessure van Josée aan het eind van de training geen vervolg krijgt.

Vooruit kijken:
We zijn klaar voor de Berdenloop en ook voor de Weir Venloop.
Na de Berdenloop gaan we samen met partners eten bij een Italiaans restaurant in de omgeving van Grathem
Dan staat ons nog een bijeenkomst samen met het Venloop bestuur te wachten.

Het was een uitdaging om ook dit weer geweldige Dreamteam voor te bereiden op de Venloop 2017. Heel veel respect voor de leden:  Nancy, Loes, Josée, Pascal en Kevin! Voor zover er geen blessure was, werd elke training bezocht en dat met een fantastische instelling. Met de prima ondersteuning van het Venloop bestuur, coördinator Henk Houthooft, Vividus en de trainers Irus en ik wordt het een zeer succesvolle Venloop.

Nog ruim 2 weken voor het uiteindelijke doel van het Dreamteam 2017: finishen bij de Venloop 2017!

Blog Nancy van Boekholdt - deelnemer - 21-02-2017

Het is momenteel de tijd van het aftellen..

Nog even en dan is het zover. Als ik terug kijk was dit echt een geweldige ervaring, super groep en twee geweldige trainers. Als ik vooruit kijk zie ik angst en vertrouwen, gekke combinatie. 

Ik ben nu een tijdje geblesseerd (geweest) en ben weer bezig met opbouwen. Ik heb me ingeschreven met de uiteindelijke droom om de 10 km te gaan rennen, voor nu is dit nog onzeker. Ik hoop dat ik hem ga halen, maar bereid me ook voor op enigszins een teleurstelling als ik de 5 km moet gaan doen. Dat is natuurlijk ook een prestatie op zich, dat weet ik ook wel, maar toch...

Het is dan ook allemaal zo goed geregeld. Vividus, Patrick Houwen (fysiotherapeut) en Huub Linssen (podoloog) doen zo hun best om je te helpen, uit te dagen om zo uiteindelijk toch je doel te behalen. Echt super. 

Henk Houthooft, de coördinator die af en toe aansluit en zich door ons echt niet gek laat maken met commentaar en grapjes over magneetjes en zo... Haha

En straks volgt er een periode na de Weir Venloop, dan zal ik op eigen initiatief moeten gaan doorzetten. Loes en ik hebben ons ingeschreven voor een wedstrijd in Nijmegen, super leuk en heel motiverend. De anderen zien we in ieder geval bij de Bridge to Bridge run weer, goed en leuk vooruitzicht. Ik hoop ook echt dat we contact blijven houden. Al is het maar een keer in de zoveel tijd even bij elkaar komen.. 

Voor nu blijven we positief vooruit kijken, ik kan niet wachten. Ik verheug me op het laatste weekend van Maart wat voor mij helemaal in het teken staat van ons!

Venloop Dreamteam 2017!! Let's go....

Blog Pascal Aengenend - deelnemer - 08-02-2017

Daar zijn we weer.  Tweederde van het project “Venloop Dreamteam” alweer ten einde. Met wat hobbels en obstakels ben ik nu op op het veilige pad beland zegt mijn gevoel.

Na een hardnekkige blessure heb ik een aantal weken aan de kant moeten staan, waardoor ik een lichte achterstand heb opgelopen ten opzichte van de rest. Maar door een goede begeleiding van Henk en Irus heb ik het gevoel dat ik goed op weg ben richting 26 Maart en voel ik mijn conditie met de week groeien.

We hebben een hechte groep en sta er elke keer weer versteld van hoe fanatiek iedereen is, je kunt gewoon niet achterblijven. We steunen elkaar door dik en dun en met de nodige dosis humor blijven we bij de les.  Ik keek in het begin erg op tegen de baantrainingen en dacht dat rondjes lopen maar saai was, maar niets is minder waar. Met de  tempowisselingen en kracht trainingen laat Henk je elke week je grenzen opzoeken. Ik heb alleen het gevoel dat het op Sportpark Vrijenbroek altijd een paar graden kouder is en harder waait dan in de rest van Venlo. Wat is het toch koud de eerste 10 minuten…… brrrrr

De duurlopen in het weekend onder begeleiding van onze gids Irus groeien gestaagd qua omvang. De afwisselingen in het parcours laat je nog meer leuke looproutes in groot Venlo zien, waar we straks ook nog wat aan hebben. Je ziet langzaam ook steeds meer lopers overal nu we hard richting 26 maart gaan. Je merkt gewoon in alles dat de Venloop dichterbij komt.

Nog zes weken te gaan voor het startschot klinkt en ik kijk er naar uit om samen met dit Dreamteam een topprestatie neer te zetten. Ik ben er van overtuigd dat het ons allen gaat lukken, welke afstand je ook loopt, ik ben super trots op jullie!

Pohhh, nog maar 6 weekjes………..

Blog Loes Houben-Heldens - deelnemer - 08-02-2017

En dan is het al bijna zover. Nog even en het is 26 maart 2017, de dag van de Venloop!

Zoals Kevin in zijn blog ook al schreef, ik zie er erg naar uit maar wat na 26 maart 2017? Het is zo gaaf en ontzettend motiverend om in dit Dreamteam en met onze trainers te mogen trainen! Dit ga ik echt missen!

De trainingen lopen gesmeerd! Mijn grens wordt stukje bij beetje verlengd. Natuurlijk gaat het met vallen en opstaan. De ene traint gaat beter dan de andere en ook een blessure aan mijn hamstring gooide even roet in het eten. Inmiddels weet ik één ding zeker, die 5km ga ik halen! Tijdens de duurlooptrainingen gaan we hier zelfs al overheen! Ook ben ik behoorlijk besmet door het hardloopvirus! Het kriebelt steeds vaker om er ook zelf op uit te gaan om een ronde te hardlopen. Ik heb me ingeschreven voor Rundje um ut Hundje in Horst (5km) en samen met mijn mede Dreamteam-lid en trainingsmaatje Nancy ga ik meedoen aan de Marikenloop in Nijmegen (7,5km). En het hele Dreamteam staat ingeschreven voor de Bridge to Bridgerun (onze reünie).

Wie had dit een jaar geleden gedacht... 12 mei 2016 begon mijn 'nieuwe leven' nadat ik een gastric bypass (gbp) mocht krijgen. Het doel dat de artsen mij gaven voor het 1e jaar, heb ik gehaald in 6 maanden. Het doel werd dus bijgesteld voor het laatste half jaar. Met nog 3 maanden te gaan tot mijn eerst gbp-verjaardag, kan ik zeggen dat ik ook dit bijgestelde doel heb gehaald... -46kg! Inmiddels heb ik ook 2 sessies gehad bij de psycholoog. Hij heeft mij laten inzien dat ik in het verleden met een reden bepaalde keuzes heb gemaakt. Ook leer ik langzaam om op een andere manier naar mezelf te kijken. Het afvallen gaat zo snel dat het voor mij moeilijk is om mezelf te zien als een vrouw met een normaal postuur. Ondanks dat ik van kledingmaat 54-56 naar maat 40-42 ben gegaan. Gelukkig heb ik nu handvatten waarmee ik verder kan!

Ik geniet volop van mijn 'nieuwe leven'! Ik kan nu toch wel zeggen dat ik die gezonde, fitte en fanatieke moeder en vrouw ben die ik graag wil zijn! Het is nog steeds bijzonder dat ik dingen kan doen die voor ieder ander normaal zijn (zoals op een terras gaan zitten zonder klem te zitten in de stoel, in een achtbaan gaan, met de kinderen mee over rennen, hardlopen, kleding kopen in een 'gewone' winkel enz.). Ik ben trots op hetgeen ik tot nu toe heb bereikt en ik zal deze levensstijl zonder meer doorzetten, gelukkig heb ik ook weinig andere keus! Never nooit meer een ongezonde levensstijl en een ongezond gewicht!

Blog Kevin Strijbos - deelnemer - 03-02-2017

3 februari, nog maar 7 weken te gaan, al 19 weken verstreken sinds de eerste ontmoeting. Time flies when you're having fun! En plezier hebben we met z'n allen!

Aan de ene kant kan 26 maart me niet snel genoeg komen! Want ik heb er zin in, na al die lange donkere dagen die hun energie geeist hebben. Hunker ik naar het voorjaar, naar langer licht, warmere temperaturen, meer energie!

Maar hoe dichter bij de Venloop komt, komt ook het besef dat het avontuur van het dreamteam 2017 gaat eindigen. Nog maar zeven weken te gaan, des te belangrijker om te genieten van de tijd die we nog hebben. Dus dat doen we dan ook ten volle: met z'n allen naar Omroep Venlo ons radiodebuut gemaakt wat heel leuk was om mee te maken! Datum prikken om met z'n allen lekker een hapje te gaan eten, want na dat harde trainen mag de inwendige mens ook wel eens verwend worden! Samen een t-shirt laten drukken als herinnering en herkenbaarheid tijdens de Venloop! Eindeloze groeps-app zin en onzin gesprekken! Zoals ik zei: time flies when you're having fun! 

Helaas nog maar zeven weken!!!!

Blog Josée Stienen - deelnemer - 23-01-2017

Ay, nog maar twee maanden te gaan. Ik ben moe, doodmoe en pijn in mijn..... benen!

Even resumeren:
Op woensdagavond baantraining onder de bezielende leiding van Henk. Tempo, hardheid, kracht. Ik ga voor 200% en dat voelt goed. Zondagochtend duurloop onder de inspirerende leiding van Irus. De duurlopen worden langer en zwaarder met versnellingen en/of heuvels en ja, dat voelt ook steeds zwaarder. Ik zie Kevin en Pascal lekker soepel lopen....... Vrijdagochtend bostraining bij Irma van Gils (LoopFirma) in Weert, want ja, dat is altijd een leuke training en de contacten met de loopgroep wil ik ook graag onderhouden. Interval, duur, kracht, balans, spel.....altijd wat te doen bij Irma. Dinsdagochtend looprondje met vriendin Jackie, want zij heeft het zo hard nodig en we hebben wel wat bij te kletsen. Dat lukt aardig tijdens het rondje van 10 km! Donderdag even met de neus 'op de loch' en dat doe ik het liefst in hardloopstijl in mijn vaste rondje van 5 km. Zaterdag beetje loslopen voor de duurloop van zondag...........idem rondje 5 km.

Ik ben moe, doodmoe. "Volgens mij train je veel", vraagt Henk. Mwah.....

Nog 2 maanden tot V-day........mag het ietsje minder zijn?

Blog Nancy van Boekholdt - deelnemer - 29-11-2016

Wat was ik blij dat ik mijn doel mocht gaan nastreven in het Dreamteam van de Venloop. Ik werd er ook een beetje bang van, want nu moest ik echt wat gaan doen en moest ik de angst en onzekerheid van mijn hart en lichaam onder ogen komen. 

Bij de kennismaking zag ik de andere vier deelnemers. Ieder vertelde zijn verhaal en zijn motivatie. Indrukwekkend en mooi! Het is fijn om te weten dat we allemaal hetzelfde doel hebben en dat is die finish halen in maart. 

Dan begint het trainen... Het was even wennen en bikkelen. Het vertrouwen krijgen in mezelf dat ik dit kan en dat mijn hart niet zomaar op kan geven en mijn lichaam mij niet in de steek laat. En ik mag zeggen dat het me tot nu toe goed afgaat. Ik begin het soms zelfs leuk te vinden. Gelukkig hebben we twee geweldige trainers. Ze zijn zo positief en motiveren ons enorm. Als ik enorm tevreden ben over een prestatie dan doen zij er nog een gigantisch positief schepje bovenop, waardoor ik bijna naast mijn schoenen ga lopen van blijheid. Super gewoon!

Als laatste wil ik een momentje nemen om mijn dankbaarheid en respect uit te spreken voor mijn mede teamleden. Wat een geweldige mensen. Ieder die zijn eigen strijd aan het leveren is, zo mooi om te zien. De kleine aanmoedigingen tijdens de trainingen aan elkaar. De complimenten, de grapjes.. We zijn niet alleen met ons eigen doel bezig maar we dragen ook bij aan het doel van de ander. Het mooiste team dat er is en ik mag er onderdeel van zijn! En het mooiste is dat we allemaal ons doel gaan halen, hoe dan ook! 

Blog Josée Stienen - deelnemer - 23-11-2016

Inmiddels zijn we al twee maanden verder na de enerverende kennismaking met het Dreamteam, trainers en het bestuur van de Venloop. Het Dreamteam is inmiddels een gezellig, hardwerkend clubje onder de bezielende leiding van Henk en Irus. We hebben als team veel respect voor elkaar.

Vanavond (woensdag) gaan we weer trainen op de baan bij Scopias. Al zoveel jaar gelopen, maar baantraining is nieuw voor mij. Leren om gecontroleerd te lopen in tijden en afstanden en opdrachten begrijpen en onthouden. Een mens is nooit te oud om te leren, blijkt maar weer. Henk en Irus hebben het niet al te lastig met mij: ik ben gewend om volgzaam te zijn (m.b.t. hardlopen).

Op zaterdag- of zondagochtend is de looptraining in 't Jaomerdal. Dit is onbekend terrein voor mij, dus superleuk om daar te lopen en te "verdwalen" of loopmaatje Kevin kwijt te raken!

Samen met Irus heb ik op 23 oktober de Bridge to Bridge Run 10 km gelopen. Streeftijd <1 uur en het werd vrij gemakkelijk 56 minuten. Met nog wat maandjes te gaan, een mooie basis voor <2 uur Venloop 2017. Leuk dat ik als meisje 60+ bloemen en een kadobon in ontvangst mocht nemen, omdat ik in deze categorie als tweede over de meet kwam. Hier werd mijn maatje thuis heel erg blij van!

Vreemd om weer richting Noord-Limburg te rijden, ook al is het maar twee keer per week. Zoveel jaren voor mijn werk die kant op gegaan. Eerst naar kantoor in Reuver, daarna Tegelen en sinds 2006 Venray.......

Terugkijken wil ik niet (teveel) doen, wel vooruit kijken of liever nog: leven in het hier en nu. Genieten van elke (sportieve) dag: Carpe Diem!

Blog Kevin Strijbos - deelnemer - 21-11-2016

En dan is het donderdag 22 september en stap je de auto in om naar de eerste bijeenkomst te gaan voor het Venloop Dreamteam 2017. Vol spanning draai ik mijn auto de parkeerplaats van het Van der Valk Hotel te Venlo op en dan slaan de zenuwen toe. Ik bel nog even met mijn vrouw voor wat geruststellende woorden en loop vol spanning naar binnen toe. Na een vluchtige eerste kennismaking nemen we allemaal plaats en gaat het beginnen. Na een welkomstwoordje van Nico van Knippenberg gaat iedereen zichzelf voorstellen, al snel heb ik door dat ik zometeen "mijn verhaal" mag doen en het zweet breekt me uit. Ik voel me ineens weer een puber die op het punt staat zijn spreekbeurt van vijf minuten te gaan houden. En als ik ergens niet van houd dan is het wel spreken voor groepen. Nadat wat leden van het bestuur zich hebben voorgesteld ben ik aan de beurt. Ik doe mijn verhaal, hier en daar met wat versprekingen en zinnen door elkaar halen, maar het lukt toch aardig. Na mijn laatste woorden valt alle spanning van mij af en dan zit voor mij het moeilijkste gedeelte erop, laat mij maar lekker mijn km's maken inplaats van spreken voor een groep. Dan volgen de andere leden en de trainers met hun verhaal, hier en daar met een traan en een lach, maar wat een indrukwekkende persoonlijke verhalen allemaal. Dan rest alleen nog de succeswensen van het bestuur en onze teamfoto en zit de eerste kennismaking erop en gaan onze eerste trainingen beginnen.

Woensdagavond interval training en op zondag een duurloop. De trainingen op de baan zijn uitdagend en pittig, maar als ik dan mijn mede dreamteam-leden zie bikkelen krijg ik alleen maar energie en inspiratie om door te zetten om weer een 800 meter eruit te knallen. Loes met haar geweldige transformatie -36 kg (wow!) en nu al 3,5 km aan één stuk! Nancy met een indrukwekkend verhaal, die gaat als een trein en die 10 km gaat halen! Pascal die ondanks wat tegenslag ons komt aanmoedigen! En hopelijk snel herstelt! En Joseé met al haar ervaring die gaat maar door en door. Nog één keer onder die 2 uur voor jezelf en Geert gaat jou zeker lukken!

Mijn trainingen verlopen allemaal boven verwachting goed wat een gek gevoel geeft na jarenlang slechte voorbereiding en blessures. Dit komt mede door onze geweldige trainers Henk en Irus die met al hun expertise ons begeleiden, of het nu kleine aanpassingen zijn in loophouding of tempo op de baan tot cross-country achtige lopen door de bossen/boerenakkers, Henk en Irus staan voor ons klaar. Een nieuw persoonlijk record zit er op deze manier wel in. Nu rest voor mij alleen nog de vraag.............

Hoe hoog leg ik de lat? 

Blog Pascal Aengenend - deelnemer - 17-11-2016

Wat voelde ik me trots en gevleid dat ik uitgekozen was voor het dreamteam, eindelijk goede begeleiding naar dit geweldige evenement. Op 22 september hadden we een kennismaking met het Dreamteam en de organisatie, wat in het begin een beetje vreemd en onwennig voelde. Maar dat gevoel veranderde tijdens ons samenzijn waar eenieder zijn eigen motivatie onderbouwde, dit motiveerde mij nog meer om samen met deze vier toppers te gaan werken aan een goed resultaat op 26 maart 2017.

Meteen de zondag na de kennismaking hebben we de eerste training gehad met Henk. Lekker in het bos gelopen en elkaar beter leren kennen. Al snel groeiden we uit tot een hecht team met ieder zijn uitdagingen en niveau. Ik voel mijn conditie met de week groeien en voel me heerlijk. De trainingen en loopscholing zijn afwisselend en uitdagend. Vooral de PRO-CROSS training door struiken en akkers in de Venlose bossen van Irus zijn erg vernieuwend, tot ongenoegen van de boer :). (Henk en Irus, jullie zijn toppers!) ……..tot ik met mijn nieuwe hardloopschoenen begon te trainen. Het blijkt dus niet uit de duim gezogen dat nieuwe loopschoenen geleidelijk ingelopen moeten worden heb ik helaas moeten ondervinden.

Nadat we een heerlijke baantraining hebben gehad, bleek mijn peesplaat in de voet ontstoken te zijn. Ik baalde als een stekker en moest met pijn in mijn hart vanuit de zijlijn meekijken. Mede door een goede en snelle diagnose van Vividus kreeg ik hersteloefeningen en probeerde mijn conditie op pijl te houden bij Fysio Centrum Tegelen. Nu, vier weken later, ga ik het weer proberen op de baan vanavond. Ik hoop dat mijn pees voldoende hersteld is nu.

Please bare with me………….to be continued.

Blog Loes Houben-Heldens - deelnemer - 16-11-2016

Donderdag 22 september 2016 was het dan zover, de kennismaking met de andere leden van het Dreamteam en de trainers. Om de vaart er in te houden, zijn we op 25 september 2016 begonnen met trainen. Samen met Nancy vorm ik het "groepje" beginners. En wat ben ik aangestoken door het enthousiasme van de drie gevorderden (Kevin, Josée en Pascal)! De trainingen worden langzaamaan opgebouwd en het valt me echt niet tegen. Tot 2 november 2016..... Deze woensdag avond hadden we baantraining en stond voor mij 4x 6 minuten op het programma. Deze training viel mij erg zwaar. Op weg naar huis besefte ik waarom. Ik ben nog steeds boos, gefrustreerd en teleurgesteld in mezelf over wat ik mijn lichaam de aflopen 10 jaren heb aangedaan. Ik heb nooit een uitmuntende conditie gehad, maar ik heb ook nooit zo hoeven vechten als tijdens de training van 2 november!

Gelukkig stond 11 november 2016 mijn 6-maanden controle gepland bij het Obesitascentrum van het Catharina Ziekenhuis. Met de verpleegkundige heb ik gesproken over mijn gevoel en verdriet. Ook heb ik aangegeven erg bang te zijn ooit terug te vallen in mijn oude patroon. Mijn casus gaat binnen het team besproken worden en hierna krijg ik nog gesprekken bij een psycholoog zodat ik er voor mezelf echt een streep onder kan gaan zetten en volop kan investeren in en genieten van mijn 'nieuwe leven'. Wat ben ik blij dat er nazorg is (zo'n 4,5 jaar)!

Gelukkig waren er ook resultaten te vieren! Het doel dat de artsen gaven voor het 1e jaar heb ik gehaald in 6 maanden..... -36 kg! Het doel is dus bijgesteld, nu nog 5 tot 10 kg voor de volgende 6 maanden. Ikzelf wil nog graag 15 kg, maar mijn lichaam gaat vanzelf aangeven wanneer het klaar is. Dan zal de stabilisatiefase beginnen. Op zaterdag 13 november 2016 hebben Nancy en ik de testloop gehad. In totaal hebben we 3,46 km in één keer hardgelopen in 27 minuten. Ook dit is een super resultaat waarop ik erg trots ben. Bovenal geniet ik er ontzettend van en ben ik met iedere stap die we zetten super blij! Wie had dit een half jaar geleden kunnen denken?! Op naar ons doel van de Venloop, 26 maart 2017!

Blogs Dreamteam 2015-2016

Blog Ton Billekens - deelnemer - 22-03-2016

We hebben het geflikt, de parade, de finishvlag, de euforie, wat een super tofte beleving. Dreamteamers die de nacht voor de Weir Venloop 2016 al een marathon gelopen hadden in hun droom, die niet of weinig geslapen hadden, onrustig waren, gespannen.. Hoezo gespannen, in de Dreamteam app stonden, op het hoogtepunt, zaterdagavond 74 app-jes en die gingen nergens over....

Mooi om dit mee te mogen maken, op naar het Ewals Cargo Care paviljoen, samen staan we sterk, lekker een massage van Vividus, geeft vertrouwen, is ontspanning.. maar toch.. adrenaline giert door mijn lijf, mogen we, kunnen we, zullen we, waar is iedereen, gaat het goed komen ??  In het juiste vak, de persfotograaf van het Dreamteam staat stand-by met het toestel in de aanslag en dan mogen wij gaan beginnen aan de 5 km waar wij zo hard voor getraind hebben, met alle ups en downs, met alle pijntjes, blessures, maar ook met heel erg veel plezier.

De muziek staat keihard aan, nog meer adrenaline giert door mijn lichaam en door het lichaam van veel andere, gespannen gezichten, glunderende gezichten en weg zijn we, wat is dit gaaf......... heerlijk. 

Niet te snel is het eerste wat ik hoor en het eerste waar ik naar luister, Irus neemt mij mee naar de finish, Henk neemt Ramon en Kees mee, Bianca, Pieternel en Lilian doen het alleen. Samen met Irus het parcours op, wat mooi om dit mee te mogen maken, de blessure speelt op, negeren of toch naar je eigen lichaam luisteren?  Dan maar op die plaatsen wandelen waar weinig mensen staan (en die zijn er weinig!!). Motivatie van Irus, we liggen prachtig op schema je doet het goed, je loopt goed, wacht maar de Parade komt eraan. Pijn verdwijnt als je de Straelseweg richting Parade opdraait, dit gaat echt super worden. Er sluiten nog meer mensen bij ons aan. Irus motiveert ook deze mensen en ja hoor de Parade is in zicht, dat is genieten pur sang, vleugels, wind in de rug, gedragen, genieten. Ik heb het allemaal gevoeld en meegemaakt...

Over de streep, onder de finishvlag door in een volgens Irus prachtige, geweldige tijd. Zelf heb ik de tranen in mijn ogen staan. Niet van de pijn, maar van blijdschap, trots en van de adrenaline. Daar staan de meeste Dreamteamers ons op te wachten, dat zijn de mensen waar je het samen mee hebt gedaan.

Ook dan komt het besef dat er aan alles een einde komt, het Dreamteam 2016 heeft zijn dromen waar gemaakt. Deze dromen waren geen bedrog, ze zijn uitgekomen.

We gaan het meemaken wat de toekomst ons gaat brengen, ik heb er ontzettend veel aangehad.

Ik wil dan ook heel er graag de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben uit de grond van mijn hart bedanken voor het faciliteren, ondersteunen, helpen, vertrouwen geven en zeer zeker de vriendschap die het opgeleverd heeft. Moge het volgende Dreamteam2017 hetzelfde gevoel krijgen als het Dreamteam2016 en er voor gaan. Het is absoluut een aanrader om mee te mogen doen.

Weir Venloop 2016, bedankt!!!!

Blog Ton Billekens - deelnemer - 05-03-2016

Zaterdagmorgen, Henk ten Have heeft onrustig geslapen (staat op de Dreamteam app)  hij weet niet of wij het allemaal gaan redden. Sportpark Vrijenbroek loopt vol, hockeyers, hardlopers, toeschouwers. Wij zijn er weer, zelfs Harrie die van heel erg ver komt in reisafstand, maar ook vanwege zijn gezondheid. Even lekker bijkletsen, lachen, vertrouwen dat het goed gaat komen uitspreken, knuffelen en wat nog niet meer. Wat een kwant, tof stel zijn we toch samen. Ideeën worden geboren en direct weer de grond ingeboord, er is wel zeker een dialoog aanwezig, maar ook het poldermodel.... Limburgse vlaai staat op ons te wachten als we terug zijn van de training, maar eerst de wei in...en weg zijn we. Kletsend, ontspannen, dribbelend richting Jaomerdal. "Rustig aan" zegt Henk, pieken dat doe je maar op 20 Maart! De opmerking van Harrie "Ik doe het rustig aan, ik loopt wel achteraan" is achterhaald, want na dertig seconden stiefelde Harrie gewoon weer voorop, alsof er niets aan de hand is geweest.

De niet of minder geblesseerde worden onder handen genomen door Irus, zij gaan het bos in. Er wordt nog geroepen wat links en rechts is, dovemans oren of gewoon niet weten wat links of rechts is, maar later op de morgen komen wij ze in elk geval tegen op een niet nader te noemen plek. Het bruggetje was afgesloten... "Welk bruggetje?" zegt Henk nog ;-)

Kees en Ton krijgen van Henk een "versneldekomterugvandeblessuretraining", voelt goed en geen modderige paden, bruggetjes en links of rechts discussies. Iedereen heeft heerlijk getraind, onze topper Ramon heeft wat last van zijn schenen, Huub ontfermd zich over het leed en stelt hem gerust. Kump good!!!

Vlaai, koffie, thee, zingen voor Bianca (is jarig geweest) en heerlijk met elkaar kletsen. Er wordt overlegd over wie nu wat gaat doen en het ontwerp voor het te dragen T-shirt wordt besproken. Wat gaat er allemaal op ons afkomen, wat een beleving, wat een plezier, wat een Dreamteam!!! Ook hier staat weer voorop: Geit neet besteit neet!!! Gank aan de kant, weej kòmme d'r aan!!!!

#goodlaeve is onderweg

Blog Miranda Wienhoven - deelnemer - 01-03-2016

Langzamerhand komt 20 maart steeds dichterbij. De kilometers voor de halve marathon zitten in de benen. Op 14 februari heb ik in Helden een cross gelopen. Dit ging erg goed en ik ben erg tevreden over de tijd. Een cross lopen is altijd wat pittiger dan op de weg, maar het voordeel is wel dat je er sterk van wordt en je meer spierkracht en hardheid opbouwt. Alleen goed opletten voor oneffenheden in het bos, want een langdurige blessure ligt dan snel op de loer. Op het programma staat: kilometers op peil houden en hopen op geen blessures.

Ook het weer werkt nog steeds goed mee om te trainen. Inmiddels heb ik ook weer een gezellige informele bijeenkomst gehad met het Venloop bestuur. Bijpraten over de vorderingen van het Dreamteam. Zondag 28 Februari heb ik de 15 km van Berden Voorjaarsloop gerend. Ik heb heerlijk gelopen en ben tevreden over de tijd 1.20.03. Dit geeft veel moed en vertrouwen voor de Venloop halve marathon. Nu 20 maart nadert loopt de spanning toch wel op merk ik bij mezelf. De komende weken moet ik zorgen voor voldoende rust en wachten op 20 maart, de datum dat het echt moet gaan gebeuren en mijn droom uitkomt!

Blog Ramon Thijssen - deelnemer - 29-02-2016

De kogel is door de kerk! Na heel lang wikken, wegen en trainen, is er in één keer het besef en het besluit. Het wordt de 5 kilometer. 

17 februari hadden we een heerlijke training met Henk en Ton. Het verliep super en iedere keer worden er weer grenzen verlegd, maar wat is dan wijsheid? En dan hoor je de woorden die het hem doen... Het IS een prestatie om de 5 km te lopen!!! Voor wie of wat wil ik nu per se de 10 km lopen? Ik wil de 5 km lopen met veel plezier, alle sfeer in mij opzuigend en boven alles: genieten. De 10 km is nu nog net een station te ver. Van helemaal niets uit een rolstoel, krukken en loopstok, naar 5 km hardlopen. Boem, die kwam binnen.

Natuurlijk zou de 10 km ook mooi zijn, maar dan zijn er nog te veel slagen om te maken. De keuze wordt ook makkelijker, omdat er in één keer nog een ander wonder staat te gebeuren. Het eerste wonder is al, dat ik heb mogen leren hardlopen. Maar het tweede wonder is nog specialer en dat is voor de derde keer papa worden. Totaal onverwacht, maar niet minder gewenst. Het is toch mooi om later te kunnen zeggen: in het jaar dat jij werd geboren, werd ik besmet met het hardloopvirus. Hopelijk is dit dan door te trekken naar 2017 en is het dán mogelijk om de 10 km te lopen.

Nu is het al weer 28 februari en vandaag was een hele mooie test voor de Weir Venloop: 4 km op de Berden Voorjaarsloop. Wat was het geweldig! Allemaal muziek en super enthousiaste mensen langs de kant. Samen rennen met onze trainer Henk, het was een groot feest! We begonnen letterlijk als allerlaatste, kalm aan en niet forceren en vooral: focus. Plotseling schoven we langzaam aan, plekje voor plekje naar voren toe. Wat een kick. Binnen komen op een tijd van 25:38 voor een eerste keer in een wedstrijd. Wat een gevoel, wat een sfeer. En het mooie is..... over drie weken is het echte doel in zicht, 5 km op 20 maart. Wat is het ontiegelijk balen voor onze pechvogels met een blessure, voor wie de Berden Voorjaarsloop net te vroeg komt. Ik gun jullie datzelfde gevoel tijdens de Weir Venloop en dat komt er...samen!

Onze mededreamers Harrie en Mary die door medische problemen niet mee kunnen doen, mijn vrouw, 2 kinderen en één in productie en alle lieve vrienden en familie staan te juichen voor ons op de Parade, komen jullie ook?

Blog Ton Billekens - deelnemer - 17-02-2016

Nog steeds met het prachtige Dreamteam onderweg naar 20 Maart.

Van blessure naar blessure, van prestatie naar grotere prestaties, van een pijntje naar coolpacks, van pijn aan de knie naar de orthopeed, van meedoen naar stoppen, van ziekte overwonnen naar wederom ziek zijn, van klagen naar plezier, van moeilijk naar makkelijk, van alleen naar samen, van koude handen naar eigen handschoenen, van regen in de drup, van onbekende naar vriend, van tegenwind naar wind in de rug, maar vooral samen. Samen naar het doel dat voor iedereen van het Dreamteam een ander doel is, de finishvlag op de parade op 20 maart 2016. De een zal hier zijn beste tijd ooit realiseren, de ander de langste afstand ooit gelopen, een ander zal het voltooien erg belangrijk vinden en weer een ander die weet het nog niet......

Wat voorop staat is dat ik het Dreamteam een verrijking voor mijn leven vind, wat een gedrevenheid, wat een spirit, wat een samenhorigheid!

Blog Kees Kneppers - deelnemer - 11-02-2016

Nu ik dit schrijf zijn de "joeksige" dagen van de Vastelaovend weer voorbij en zijn er voor de carnaval alweer de nodige trainingsdagen voorbij gegaan met de nodige ups en downs. Helaas hebben twee leden van ons Dreamteam moeten afhaken wegens gezondheidsredenen. Dit waren en zijn voor de desbetreffende personen en voor de overige leden toch wel emotionele momenten. Ik moet zeggen dat we in de afgelopen maanden, weken en dagen best wel naar elkaar zijn gegroeid en dat we op de een of andere manier bevriend zijn geraakt. We steunen elkaar als het even moeilijk gaat of als iemand het even niet ziet zitten door blessures of andere zaken.

Dan kom ik bij mijzelf uit. Ondanks alle voorzorgen heb ik toch aardig last gekregen van mijn knieën. Gelukkig dat ik met de steun van Patrick en Huub van Vividus weer aardig op de rit ben gekomen. Het is op dit moment nog niet honderd procent, maar we rennen weer!!!!!! Helaas moet ik ook mijn rikketik in de gaten houden, want dat wil nog wel eens een beetje tegensputteren. Zolang ik mezelf niet voorbij loop en tot het uiterste drijf, gaat het goed. Binnenkort heb ik mijn eerste test, de Berden Voorjaarsloop op 28 februari, dan ren ik 4 km als zijnde een generale repetitie. En dan twee weken later, de Weir Venloop. Ik sta nu ingeschreven voor de 5 km, maar ik heb nog steeds de hoop om de 10 km te gaan rennen. Laten we eerst maar eens de Berden Voorjaarsloop afwachten, of ik deze zonder kleerscheuren kan voltooien, samen met mijn Dreamteam genoten.    

Blog Lilian van Rijt - deelnemer - 02-02-2016

Zondag heb ik waarschijnlijk te fanatiek een viaduct training gedaan. Vijf keer het viaduct op gesprint, dat overigens goed voelde. Echter werd dit maandag beloond in flinke spierpijn in alleen de linker kuit.

Dinsdag moet ik weer naar de sportarts en orthomanuele arts in het ziekenhuis in Weert voor een behandeling van het bekken en de rug. Vorige week ben ik er ook geweest en de pijnklachten in mijn linker kuit, welke ik recidiverend heb, komen volgens de sportarts doordat het bekken scheef staat. Nog twee behandelingen en dan zou mijn bekken weer recht staan.

Ik heb twee dagen niet gelopen en zelf de kuit veel gemasseerd. Wel heb ik maandag en woensdag twee uur door het bos gecrost met de mountainbike, de frustraties vlogen hierbij in flarden. Woensdagmorgen heb ik een dry needling behandeling gehad van Medico Verstraten. Dit zorgde er voor dat ik na mijn mountainbike training weer in mijn loopschoenen kon springen en aan de slag  kon, zonder dat mijn kuit protesteerde. Op naar een nieuwe week met de daarbij behorende  individuele trainings schema's en  tempo's, die ik iedere week  mag ontvangen van onze trainer Henk ten Have. Elke week wordt er met Henk teruggekoppeld hoe de trainingen zijn verlopen en wordt het programma, indien nodig, aangepast.

Blog Ton Billekens - deelnemer - 27-01-2016

Zoveel vragen, zoveel antwoorden.......

Hoe ver ben je? Welke afstand ga je hardlopen? Gaat het wel goed? Vind je het echt leuk? Doet het niet erg veel pijn? Met wie train je dan? Wanneer train je dan? Waar train je dan? Train je voor de Venloop 2016? Waarom ga je hardlopen? Mag jij überhaupt wel hardlopen? Is dat hardlopen wel onder begeleiding? ....

Vragen en opmerkingen die je zo onderweg naar de Venloop 2016 krijgt. Niet de afstand is bepalend, wat is de definitie van goed, leuk jazeker, pijn is soms fijn, Dreamteam 2016 is de uitdaging op sportpark Vrijenbroek, drie keer per week ga ik deze uitdaging aan, waarom o ja daarom, ja als je luistert naar jouw lichaam, onder begeleiding van een geweldig team en trainers.

Weej zien ònderwaeg, knoetshard en mega gemotivaerd, gangk aan de kant, weej kòmme d'r aan.

Blog Ton Billekens - deelnemer - 16-01-2016

Vandaag hebben er twee hoogtepunten plaatsgevonden op weg naar 20 maart. Het eerste hoogtepunt was dat ik mijn blessure –die ik net voor de kerst 2015 heb opgelopen– ga overwinnen. Het was voor mij een teleurstelling om geblesseerd  te raken en zo niet met het geweldige Dreamteam te kunnen trainen, lachen en verdriet te delen. Maar ik ben weer onderweg... "gank aan de kant ik kòm d'r aan"!!!

Het tweede hoogtepunt was het bezoek aan Omroep Venlo Radio. Het was geweldig om mee te maken dat iedereen live op de radio was. Dit soort extraatjes maakt het zo leuk, zo tof. Dit Dreamteam gaat er komen! Niet de afstand is bepalend, maar het onder de finishvlag door lopen of rennen is belangrijk.

Blog Bianca Deijnen - van Est - deelnemer - 15-01-2016

Een jaar of acht geleden wilde ik iets aan sport gaan doen en gezien onze hele familie –behalve ik– al besmet was met het Venloop virus melde ik me aan bij een loopgroep. Daar leerde ik Vera kennen, met wie ik de eerste schreden in de Venrayse bossen zette. Die schreden werden passen en die passen werden meters. Zo groeide er behalve de liefde voor de sport ook een mooie vriendschap tussen Vera en mij. Samen gingen we trouw twee keer per week naar de atletiekbaan. Rennen en kletsen konden we heel goed samen. We deden ieder afzonderlijk drie keer mee met de Venloop, totdat hielspoor roet in onze hardloop carrière gooide. Toevallig kregen we het tegelijkertijd en gooiden we onze hardloopschoenen aan de wilgen, wetende dat hielspoor heel lastig te bestrijden is. We besloten naar de fitnessclub te gaan, ook leuk, maar we misten het hardlopen.

In het voorjaar van 2015 werd ik werd ernstig ziek en mocht ik vanwege infectiegevaar niet meer naar de fitnessclub. We gingen buiten wandelen. Dat wandelen werd voorzichtig rennen en uiteindelijk renden we zo goed dat we besloten dat we, als ik goed hersteld was, SAMEN zouden deelnemen aan de Weir Venloop. SAMEN lachend de finish over met de haren netjes en lippenstift op.

We wisten alleen niet zo goed hoe we nu moesten trainen, dus we deden maar wat. Totdat mijn zusje met een grote verrassing kwam; Het Dreamteam. Het was leuk om dit na die zware jaren samen met mijn zusje te doen. We beleefden weer plezier samen, in plaats van ons druk te maken over nare dingen. De trainingen op zaterdag zijn leuk en gezellig! Henk is een top trainer, die je geruisloos traint naar eigen vermogen en dat vermogen is er. De twee resterende trainingen volg ik samen met Vera. Als vanouds kletsen en rennen we, want dat kunnen we. Het is pittig, maar voor moe zijn hoef je niet te stoppen, dan zet je nog een tandje bij. Lastiger is het als er weer een pijntje op komt zetten, dan moet je luisteren naar je lichaam, wat soms even pas op de plaats betekend. En dat is voor een hardloper heel moeilijk.

We zijn nu al een aardig eindje onderweg en er zijn in ons Dreamteam helaas ook al afvallers, die we erg missen! Zij staan ons 20 maart aan de finish toe te juichen en wij, wij hopen dat zij volgend jaar een Dream jaar hebben, waarin wij hen de finish over kunnen juichen!

Sportieve groeten van Bianca

Blog Anita Thiesen - van Est en Bianca Deijnen - van Est - deelnemers - 12-01-2016

Op 14 november werden wij uitgenodigd om deel te nemen aan het Dreamteam. Samen met mijn zusje en acht andere personen, ieder met wat men noemt hun eigen bagage, zijn wij in een trein gestapt om samen een doel te bereiken. Dat doel is de Venloop. De trein heeft onderweg verschillende stations. Tegelen, Venlo, Helden, Blerick, Arcen, Blitterswijck, Beugen en Velden, waar onze machinisten wonen, want onze trainers zijn de machinisten die elke week weer zorgen dat we vooruit gaan. Af en toe wordt er gestopt, stapt iemand uit en gaat de trein een paar trainingen verder zonder deze of gene. Blessures en andere ongemakken liggen op de loer. We zijn natuurlijk ook nog geen geoliede machine, maar het gaat steeds vlotter. Af en toe wordt er hard aan de noodrem getrokken. Zo nu bij Harrie, een kei van een loper, met een sterk lichaam, super conditie en krachtig karakter. Toch wordt hij geheel onverwacht uit onze trein gehaald. We zijn hier allemaal enorm van geschrokken en Harrie zit op dit moment in een ander coupé. Vanaf de zijkant volgen wij hem en hij ons, maar het is bitter. In plaats van met ons de weg te volgen zal Harrie voorlopig moeten werken aan zijn gezondheid. Wij wensen Harrie dan ook veel kracht en sterkte toe. Onze trein staat niet stil, hij gaat verder. Station Beugen slaat hij voorlopig over, maar wij hopen dat onze andere teamgenoten blijven en dat de trein op 20 maart stopt met een heel stel energieke lopers die hun "dream" weten te bereiken, namelijk de finish op de Parade waar Harrie en al onze begeleiders ons verwelkomen.

Blog Miranda Wienhoven - deelnemer - 12-01-2016

Inmiddels zijn we aan het nieuwe jaar begonnen. Dit betekent dus ook dat de Weir Venloop 2016 er aan komt. Tijdens de feestdagen heb ik iets minder getraind, maar ik ben nu weer volop aan het lopen, met net de 10 kilometer nieuwjaarsloop in de Boekend achter de rug. Ik heb het idee dat ik een beetje stil sta qua opbouw van de kilometers en de snelheid. Recentelijk heb ik een schema van onze -altijd positieve- trainer Henk gekregen. Hopelijk kom ik daar verder mee, want ik heb nog wat kilometers te gaan. De komende weken ga ik hard aan de slag met het loopschema, dat mij weer nieuwe inspiratie geeft om te gaan knallen!! Gelukkig werkt het weer nog steeds mee om de trainingen goed te kunnen volgen, zonder ijs of sneeuw. Lichamelijk gaat het ook nog steeds goed, ook al is de training niet altijd even makkelijk te volbrengen. Opgeven is in ieder geval geen optie. Het is van belang om de trainingen rustig op te bouwen en niet overmoedig te worden.

Blog Pieternel van Beek - deelnemer - 06-01-2016

Afgelopen zaterdag was de eerste training in het nieuwe jaar. Iedereen was gemotiveerd om na de feestdagen weer te trainen. Het werd op verzoek een pittige heuveltraining. Toch ging het iedereen vrij goed af en de miezerregen zorgde voor de nodige verkoeling. Na afloop hebben we nog even gezellig gezeten met z’n allen onder het genot van koffie, thee en verse oliebollen (Ton, bedankt!).

Voor mij was dit eindelijk weer een training die ik voluit mee heb kunnen doen, zonder last van mijn scheenbeen te hebben. Wat een verademing! Ik had bijna drie weken niet hardgelopen om mijn scheen eens echt goed rust te geven, in de hoop dat het daarna over zou zijn. Hoewel ik sinds tijden weer eens lekker gelopen heb, spelen de klachten toch weer op in de dagen na de training. Balen, want zo kom ik nog steeds niet veel verder en de Venloop komt al dichterbij... Mijn conditie kan ik in de sportschool en door te fietsen goed op pijl houden. Het dragen van compressiekousen tijdens het sporten helpt ook al wat. Dus we gaan gewoon door, hebben geduld en houden hoop!

Blog Lilian van Rijt - deelnemer - 30-12-2015

De halve marathon maart 2016 met de Venloop is nog een brug te ver. Ik hoop een mooie 5 km loop te kunnen maken. Boven verwachting laat de blessure aan mijn voet het opbouwen van de looptrainingen toe. Echter mijn oude bekkenblessure, steeds scheef staan  van het bekken, opgelopen met het fietsongeval, gooit roet in het eten.  Zo ook mijn kuit, welke pijnlijk en gespannen was. Hierdoor ben ik genoodzaakt even een pas op de plaats te maken.

Mijn duurtrainingen maak ik met de mountainbike in het bos. Na een afspraak met een orthomanuele arts, sportarts, is de kuitpijn op zijn retour. Het kuitbeen stond niet meer in de juiste positie en werd in de juiste positie gemanipuleerd. Voor mijn bekken volgen nog behandelingen. Het terug komen van een blessure vraagt veel geduld, dit is voor mij een van de zwaarste trainingen...

Blog Ramon Thijssen - deelnemer - 29-12-2015

Al weer de laatste dagen van 2015. We zijn met zijn allen heel goed bezig, maar toch, bij sommigen begint het lichaam tegen te sputteren. Ondanks dit alles, hebben we met zijn allen 1 doel voor ogen: 20 maart 2016! Ieder met zijn eigen motieven, maar tegelijkertijd ook samen. 10 mensen 1 missie. Je eigen droom verwezenlijken.

Het is behoorlijk confronterend als je bij de eerste conditietest erachter komt, dat je tot degenen behoort met de slechtste conditie. Maar al heel snel kan ik het in perspectief plaatsen. Vorig jaar zat ik in een rolstoel en liep met krukken en een wandelstok. En nu.....loop ik 4 keer 600 meter hard, iets wat voorheen nog nooit gelukt is!

De drive is er volop, maar meteen is dit ook de grootste valkuil. Toch doorgaan tot het naadje en het liefste er ook nog overheen. Het moet en het zal! Maar wie heb je daar uiteindelijk het hardste mee? Je lichaam en je zelf! Dat is een grote les die iedere keer blijft terugkeren. Iedere keer leer ik weer opnieuw: vallen, opstaan en RUSTIG weer doorgaan.

De reacties uit de omgeving zijn geweldig:

Maar die mensen weten ook: al moet het kruipend, op 20 maart gaat het lukken! Wil je zien hoe we het gaan doen? Kom kijken bij de finish op de Parade en schreeuw ons mee over de streep: ons einddoel.

Blog Mary Billekens - deelnemer - 29-12-2015

Zo met de top 2000 op de achtergrond kan ik even rustig achter de pc kruipen. Hier heb ik vaak het geduld niet voor, vandaar deze late blog. We zijn nu alweer een tijdje onderweg, met verschillende obstakels. En mijn eigen obstakels , mijn rug en knieën. Ik vind het lopen heerlijk maar na een paar weken merk is dat mijn rugklachten opspelen. Na in behandeling te zijn geweest bij Patrick ben ik Maandag weer begonnen met 2 min lopen en 1 min rustig. Dit ging gelukkig goed, en morgen ga ik voor de 3 min.

Het gaat bij mij niet zo snel als bij de rest, maar ik ben nog steeds aan het lopen. Ik moet zeggen dat ik met mezelf heb afgesproken dat ik voor de 5 km ga. Ik moet eerst nog meer afvallen anders is het onverantwoord voor mijn rug en knieën, en daar moet ik nog lang mee doen. Het heeft me wat gekost voor ik het met mezelf eens was. Ik loop het liefst met mijn rug in de wind, maar dan kom ik nooit bij de finish. Nog een hele weg te gaan.

Blog Henk Houthooft - coördinator - 17-12-2015

Na de eerste kennismaking op 5 november jl. met het Dreamteam 2016, waarbij aanwezig waren het voltallige Venloop-bestuur en directe medewerkers, Vividus, de trainer en ondergetekende als coördinator konden wij in aanwezigheid van een zoemende Omroep Venlo camera voorzichtig de gespannen gezichten van de 10 deelnemers waarnemen.

Nadat de eerste vervolgafspraak de eerstvolgende zaterdag erna plaatsvond werd al snel duidelijk dat de spanning was verdwenen en wij wederom van doen hebben, zonder uitzondering, met een tot alle vezels gemotiveerde groep welke maar een doel voor ogen heeft, namelijk de finishlijn op de Parade halen op 20 maart 2016. Samen met trainer, begeleiding Vividus en de perfecte facilitaire ondersteuning van bestuur Venloop streven wij ernaar iedereen naar zijn of haar mogelijkheden voor te bereiden op 20 maart, zodat deze dag voor iedereen in hun geheugen blijft staan als een dag van: "Wauw dat was gaaf, dit had ik niet willen missen!"

Na een aantal weken constateren wij een drive bij alle deelnemers welke wij niet voor mogelijk hadden gehouden, de wil om te presteren en met name zowel geestelijk als fysiek je lichaam te onderwerpen aan loop trainingen, welke voor een aantal zeker in het begin onwennig waren. Belangrijk aspect is, en dat is de verdienste van alle Dreamteam deelnemers, dat men samenwerkt naar een gemeenschappelijk doel. Er is hier echt sprake van een team. De trainingen zijn, na  belastbaarheidstesten bij Vividus, afgestemd op de conditionele gesteldheid en dat rekening houdend met ieders persoonlijk motief danwel achtergrond. De zaterdag wordt er met de gehele groep getraind naast doordeweekse individuele trainingen welke begeleid worden door onze trainer Henk.
 
Ramon, Ton, Lilian, Mary, Miranda, Kees, Pieternel, Bianca, Anita, en Harrie: Laat jullie droom uitkomen!

Blog Kees Kneppers - deelnemer - 16-12-2015

Nu ik dit schrijf zijn we al weer een paar aardige trainingen verder en gaat/ging het vrij goed. Maar door een dom ongelukje (lees: lompigheid) heb ik afgelopen twee weken helaas niet meer kunnen trainen. Dat is/was voor mij een aardige tegenvaller, want ik weet dat ik nog veel moet doen aan mijn conditie om mijn doel, de 10 km te rennen, te halen. Zeker nadat ik de uitslag van de test van "Vividus" onder ogen kreeg. Ik weet dat er nog wel het nodige water door de Maas stroomt voordat het 20 maart is, maar als je zo een paar van die tegenvallers krijgt, dan is het toch nog kort dag naar 20 maart. Dan is het wel  zo goed om te weten dat het hele Dreamteam je probeert te helpen en dat je er niet alleen voorstaat. Dus hopelijk  kan ik volgende week er weer tegen aan, en met de begeleiding die ik krijg moet het wel goed komen!

Blog Henk ten Have - trainer - 16-12-2015

Op 5 november jl. was de kennismaking met het 2e Dreamteam van de Venloop in het kantoor van de Venloop. Net als voor de deelnemers is het ook voor mij een bijzondere bijeenkomst waarin je kennismaakt met elkaar. De deelnemers maken kennis met het bestuur van de Venloop, het gezondheidscentrum Vividus, coördinator Dreamteam, met mij als trainer en ook met de media, omroep Venlo.

Het was een prima bijeenkomst waarin iedereen zich voorstelde. Ik kon zodoende een eerste inschatting maken over de mogelijkheden om op 20 maart met deze Dreamteamleden de finish mee te maken. Overigens dacht ik bij de eerste keer dat ik iets hoorde van de naam Dreamteam aan een groep gezonde lopers die een doel nastreven zoals het Dreamteam marathon Rotterdam maar al snel bleek mij dat het Venloop Dreamteam een heel andere achtergrond had. Mensen die ernstig ziek zijn geweest, in de nabehandeling van ziektes zitten, spierziektes hebben, ernstig ongeluk hebben gehad en andere soortgelijke ziektes waardoor hun lichamelijke mogelijkheden vaak beperkt zijn. Daarnaast is zeker ook het geestelijke/mentale aspect van groot belang. Voor mij als trainer een geheel andere groep lopers dan dat ik normaliter train.

De ervaringen opgedaan bij het 1e Dreamteam zijn erg nuttig geweest en het was heel bijzonder om deze groep te mogen trainen.  Ik leerde de achtergronden van deze lopers kennen, de begeleiding, de organisatie eromheen en nog veel meer. Het was een verrijking in mijn beleving als trainer en ik  vond het geweldig een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstelling van de Dreamteamleden. Tot op de dag van vandaag hebben wij nog  leuke contacten met het 1e Dreamteam maar nu staat het 2e Dreamteam centraal.

Inmiddels hebben wij met “ons” 2e Dreamteam al een behoorlijk aantal trainingen achter de rug. Ik ben ook nu weer positief verrast door de geweldige inzet van de deelnemers, de erg goede sfeer in de groep en de zichtbare vooruitgang van de lopers. Aanvankelijk was ik nog wat terughoudend over de door de lopers uitgesproken doelstellingen maar nu ben ik ervan overtuigd: “We zijn goed op weg naar de finish”.

Blog Miranda Wienhoven - deelnemer - 14-12-2015

Na een eerste beetje onwennige meeting in het kantoor van de Venloop, zijn we nu al een gezellige bende, allemaal met een sportief doel voor ogen. Bij de eerste training een splitsing qua niveau van trainen. Nu een paar weken verder zijn we allemaal getest bij Vividus. Ieder weet hoe hij of zij ervoor staat. Ik zelf heb al veel gehad aan de begeleiding van hun. Bij de beginners is het mooi om te zien hoe ze van wandelen over zijn gegaan naar het rennen.  Iedereen is zo enthousiast ondanks dat het ook wel eens tegen zit, bij de gevorderden is het trainen om de afstand van 21 km te gaan halen. Ook zijn we voorzien van een mooi loopjasje, zo zijn we heel herkenbaar.

Blog Ton Billekens - deelnemer - 12-12-2015

Zaterdagmorgen 12-12-2015, training van Henk ten Have, zoals elke keer weer lekker op tijd aanwezig, echt zin in. "We gaan rennen naar het Jaomerdal", zegt Henk. "Ho, wacht even, andere schoenen aan doen" zegt Lilian. Samen met Henk lopen zij terug en blijven best lang weg. Komen zoekend terug, de sleutel is kwijt. "Net had ik hem nog" zegt Henk. Het dreamteam gaat dus op zoek naar de sleutel in plaats van te rennen. Het duurt een hele tijd, telefoontjes worden gepleegd, langzaam maar komt het besef dat de sleutel weg is... En dan opeens het verlossende woord: de sleutel is terecht. Via een klein gat in de broekzak heeft de sleutel zich verstopt in de broekspijp van Henk.

Eindelijk kunnen wij beginnen aan de training. Heerlijk het bos in, zweten, genieten en goed luisteren naar Henk, hij weet tenslotte hoe je dit soort zaken aanpakt. Dat zegt niets over sleutels!

Hoofd- en naamsponsoren